Zilveren herdenkingsmunt Koning Willem-Alexander – Silver King Willem-Alexander Commemorative Coin – Moneda konmemorativo di plata di Rei Willem-Alexander

Zilveren herdenkingsmunt Koning Willem-Alexander

De eerste herdenkingsmunt van 2017 heeft een Koninklijk thema. Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van ZKH Koning Willem-Alexander geeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten een zilveren 5 gulden muntstuk uit. De munt vertoont op de voorzijde een afbeelding van de koning, de woorden “Willem-Alexander Koning der Nederlanden” en “ 50 jaar” en op de keerzijde het wapen van de Nederlandse Antillen, de waarde aanduiding, het muntmeesterteken en het jaartal.

De zilveren munten zijn vanaf woensdag 26 april 2017 verkrijgbaar bij de kasafdeling van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en kosten NAf. 102,50.

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft daarnaast ook een aantal gouden 10 gulden munten voor Curaçao en Sint Maarten geslagen. Deze munten met dezelfde afbeelding als de zilveren munten, zijn alleen verkrijgbaar bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Deze munten kosten € 204,95 per stuk.

Willemstad, 26 april 2017 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

Silver King Willem-Alexander Commemorative Coin

The first commemorative coin of the year 2017 has a royal theme. On the occasion of the 50th birthday of HM King Willem-Alexander the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) has issued a silver 5 guilder commemorative coin. The obverse side of this coin shows the portrait of the king, the words “Willem-Alexander Koning der Nederlanden” and “50 jaar”. The reverse side includes the coat of arms of the Netherlands Antilles, the denomination, mintmarks and year of issue.

This commemorative coin can be purchased at the Currency Department of the CBCS in Scharloo as of Wednesday, April 26, 2017, for the price of NAf. 102.50.

Apart from the silver coins, the Royal Dutch Mint in the Netherlands has issued gold 10 guilder coins for Curaçao and Sint Maarten with the same designs. However, the gold coins are only for sale at the Royal Dutch Mint. The price for the gold commemorative coins is € 204.95 each.

Willemstad, April 26, 2017 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

Moneda konmemorativo di plata di Rei Willem-Alexander

E promé moneda konmemorativo di 2017 tin un tema real. Na okashon di selebrashon di e 50 aña di ZKH Rei Willem-Alexander Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten ta emití moneda di plata di 5 florin. E moneda tin na e parti dilanti un imágen di Rei, e palabranan “Willem-Alexander Koning der Nederlanden” i “50 jaar” i riba e otro banda tin e eskudo di Antias Hulandes, e denominashon, e asina yamá ‘muntmeesterteken’ i e aña.

E monedanan di plata ta optenibel for di djárason 26 di aprel 2017 na e departamento di kaha di Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten i ta kosta 102,50 florin.

Banda di esei, e instansia Koninklijke Nederlandse Munt na Hulanda tin tambe algun moneda di oro di dies florin disponibel pa Kòrsou i Sint Maarten. E monedanan aki tin e mesun imágen ku e monedanan di plata i nan ta optenibel solamente serka Koninklijke Nederlandse Munt. E monedanan aki ta kosta 204,95 euro pa unu.

Willemstad, April 26, 2017 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: