KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

DIPUTADO HELLBURG-MAKAAI TA SINTA KU DEPARTAMENTUNAN DI DEPORTE DURANTE BISHITA DI TRABOU NA ARUBA. / GEDEPUTEERDE HELLBURG-MAKAAI VERGADERT MET SPORTAFDELINGEN TIJDENS HAAR WERKBEZOEK OP ARUBA

DIPUTADO HELLBURG-MAKAAI TA SINTA KU DEPARTAMENTUNAN DI DEPORTE DURANTE BISHITA DI TRABOU NA ARUBA.
Kralendijk – Durante su resien bishita di trabou na Aruba, Diputado di Deporte sra. Rolanda Hellburg-Makaai a sinta ku departamentunan di deporte na Aruba. Diputado a kombersá ku Minister di Deporte sr. Alex Schwengle kaminda ku a kòmbersá entre otro riba maneho di deporte di kada isla, unda e puntonan fuerte i debil di kada maneho i kon den futuro kada Gobièrnu lo por yuda otro solushoná e problemanan ku no solamente tin komun, sino tambe e retonan úniko ku kada isla di nan propio manera ta enfrentá.
Durante e dianan na Aruba tambe diputado a sinta ku direktora di IBiSA (Institushon Biba Saludabel) sra. Monique Kuiperi van Embden kaminda a papia di e trabou ku IBiSA komo institushon bou di Gobièrnu ta hasi. Kon nan ta kombiná nan propio maneho i tambe maneho di gobièrnu di Aruba, kon nan ta atendé nan presupuesto i tambe e parti di supsidio.
Tambe diputado a hiba kombersashon ku FFD (Fundashon Fasilidatnan Deportivo) ku ta e fundashon enkargá ku maneho i mantenshon di fasilidatnan di deporte na Aruba. Na Boneiru tantu maneho komo fasilidatnan ta kai bou di un solo organisashon direktamente bou di Gobièrnu, ku ta Indebon. Na Aruba esaki a wòrdu separá kaminda ku IBiSA ta atende ku e parti di maneho di deporte (beleid) i FFD ta atendé ku e fasilidatnan deportivo.
Tur e enkuentro aki sigur tabata sumamente interesante mirando Gobièrnu di Boneiru ta trahando riba restrukturashon di Deporte riba nos isla. Esaki ta enserá tantu e parti di maneho komo fasilidatnan. Ku e enkuentronan aki awor e diputado tin un mihó bista riba e direkshon ku lo ke bai enkuanto e futuro di deporte na Boneiru.

GEDEPUTEERDE HELLBURG-MAKAAI VERGADERT MET SPORTAFDELINGEN TIJDENS HAAR WERKBEZOEK OP ARUBA
Kralendijk – Tijdens het werkbezoek dat sportgedeputeerde mw Rolanda Hellburg-Makaai onlangs heeft afgelegd op Aruba heeft zij met verschillende Arubaanse sportafdelingen vergaderd. De gedeputeerde heeft gesproken met de Minister van Sport dhr Alex Schwengle over o.a. het sportbeleid van elk eiland, waar de sterke en zwakke punten van elk beleid zitten en hoe in de toekomst de regeringen cq besturen van de eilanden elkaar kunnen helpen bij het oplossen van de problemen die ze gemeenschappelijk hebben en ook de unieke uitdagingen die elk eiland op hun eigen manier tegemoet treden.
Gedurende haar dagen op Aruba heeft de gedeputeerde ook vergaderd met de directrice van de IbiSA (Instituut Gezond Leven) mw Monique Kuiperi-van Embden waarbij gesproken werd over de werkzaamheden die de IbiSA als overheidsinstantie verricht, over hoe zij hun eigen beleid combineren met die van de regering van Aruba, hoe ze omgaan met hun begroting en ook over het onderdeel subsidie.
De gedeputeerde heeft ook gesprekken gevoerd met de FFD (Stichting Sportfaciliteiten) die belast is met het beleid en beheer van de sportfaciliteiten op Aruba. Op Bonaire vallen zowel het beleid als de faciliteiten onder één organisatie die direct onder het eilandsbestuur ressorteert, de Indebon. Op Aruba worden deze gescheiden: de IbiSa houdt zich bezig met het sportbeleid en de FFD is belast met de sportfaciliteiten.
Al deze samenkomsten waren zeker bijzonder interessant gezien het feit dat het Bonairiaanse eilandsbestuur werkt aan de herstructurering van de sport op ons eiland. Dit omvat zowel het beleid als de faciliteiten. Dank zij deze vergaderingen heeft de gedeputeerde nu een beter beeld van de richting die ingeslagen wordt betreffende de toekomst van de sport op Bonaire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d