Succesvolle lancering BIMlabXD, Knowledge and Research center bij de Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC

Succesvolle lancering BIMlabXD, Knowledge and Research center bij de Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC

Vorige maand organiseerde de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) i.s.m. het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een BIM-week. De deelnemers waren geselecteerd en uitgenodigd door de faculteit op basis van hun expertise en afgelopen week was de certificaatuitreiking. Het programma is samen met BIM-professor Arjen Adriaanse van de Universiteit van Twente (UT) en Ergün Erkoçu, decaan van de FdTW ontwikkeld. BIM, dat staat voor Building Information Modelling, zal de komende jaren een belangrijke rol in de wereld van de bouw en infrastructuur gaan spelen.
Tijdens het intensieve programma, dat dagelijks van 8:30 tot 17:00 uur duurde, werd in projectvorm kennis gemaakt met de 7D-mogelijkheden van BIM. Daarnaast waren er dagelijks lezingen, welke voor iedereen gratis toegankelijk waren. Deze lezingen gingen over de toepasbaarheid van BIM in de praktijk, interdisciplinair samenwerken en de integratie van plannen, begroten en ‘lifecycle management’ in 3D-projectmodellen. De mogelijkheden voor Curaçao bleken ongekend te zijn.
Met de lancering van het BIMlabXD, Knowledge and Research center loopt Curaçao in één keer haar achterstand in op het gebied van BIM. Het BIMlab van de FdTW moet het centrale punt voor Curaçao en de regio worden.
Later dit jaar zullen er vervolgcursussen BIM worden georganiseerd en zal het laboratorium zich focussen op de historische binnenstad. Als pilot zal het universiteitsterrein in 7D worden gezet. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een gemengde groep ontstaat van zowel stedenbouwkundigen, architecten, bouwkundigen, constructeurs en installateurs, maar ook vertegenwoordigers van de overheid, aannemers en gebouwd erfgoed.
Zonder de samenwerking met het MEO was deze belangrijke ontwikkeling niet mogelijk geweest. De UoC waardeert deze belangrijke en fijne samenwerking dan ook heel erg.
BIMlab is een van de nieuwe labs binnen de geheel vernieuwde TECHLABs van de Faculteit der Technische Wetenschappen die eind dit jaar feestelijk geopend zullen worden. Andere labs zijn o.a. een 3D-Print-lab, ICT-lab, Robotic-lab, WeatherStation en een Material-lab.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: