Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 6 juli 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 6 juli 2017.
Opgesteld op: woensdag 5 juli 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Licht tot half bewolkt en overwegend droog. Morgenochtend, tijdelijk zwaar bewolkt met kans op een lokale bui.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 C en de minimumtemperatuur zal 26 C zijn.
Zonsopgang is om 06:16 uur en zonsondergang om 19:05 uur.

Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Voornamelijk vandaag, af en toe krachtig in uitschieters; windkracht 6 (40 tot 51 km/uur, 22 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave lag vanmorgen boven ons gebied en die trekt verder in westelijke richting. Het meeste weer van dit systeem ligt ver ten noorden van ons eiland. Dus naarmate dit weersysteem verder van ons trekt, wordt het weer geleidelijk aan droger. Hierdoor zal vandaag en morgen een overwegend droog weer heersen. Tevens kan morgen in de vroege ochtend, een tijdelijk toename van vocht in de atmosfeer zorgen voor ontwikkeling van een plaatselijke bui van korte duur.

Zee condities: Over het algemeen vrij rustig met golfhoogtes tussen 1 en 2 meter.

Significante tropische weersystemen: Een onweer- en regengebied boven de Atlantische oceaan, nabij de Kaap Verdische eilanden, vertoont tekens voor verdere ontwikkeling tot een tropische storing binnen de komende 24 tot 48 uur. Dit systeem beweegt momenteel vrij langzaam in een west tot noordwestelijke richting en zal naar alle waarschijnlijkheid binnen de komende vijf (5) dagen de meest noordoostelijk deel van het Caraibisch gebied bereiken. Dit systeem vormt geen dreiging voor ons eiland.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot donderdagmiddag: Licht tot half bewolkt en overwegend droog.

Meteoroloog: Figueroa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: