LTZ2OC Martin Franssen droeg vanochtend het commando van de kustwachtcutter Jaguar over aan zijn ranggenoot Thomas Roosmalen. 

Posted by

Dinsdag 1 augustus 2017

 

LTZ2OC Martin Franssen droeg vanochtend het commando van de kustwachtcutter Jaguar over aan zijn ranggenoot Thomas Roosmalen. De commando overdracht vond plaats in het bijzijn van Directeur Kustwacht, brigade-generaal Peter Jan de Vin; de doopster van de Kustwachtcutter Jaguar, mevrouw Mendez de Gouveia; de collega’s van de Kustwacht, familie, kennissen en de bemanning

 

De scheidende commandant blikte terug op de successen van de Jaguar zoals de drugsvangst van 1200 kilo op de Oceanic I, maar ook op een aantal moeilijke momenten zoals het overlijden van zijn moeder. Franssen roemde vooral de professionaliteit en de teamgeest van zijn bemanning. Met gemengde gevoelens nam hij afscheid van het schip en haar bemanning maar hij was er van overtuigd dat de nieuwe commandant op de volledige steun van de bemanning van de Jaguar kan rekenen.
De nieuwe commandant sprak in zijn toespraak, dat volledig in het papiamento was, zijn dank uit aan de organisatie dat hij deze mooie functie mocht vervullen. “Als leider sta ik voor mijn bemanning en zal voor ze door het vuur gaan. Samen met de mannen van de Jaguar denk ik goed werk te gaan verrichten voor het eiland”, aldus Roosmalen. De ceremonie werd afgesloten met een korte vaartocht op de Jaguar.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.