Advertisements

PROYEKTO KON PA ATENDÉ KU VIOLENSIA DOMÉSTIKO I ABUSU DI MUCHA – PROJECT HOE OM TE GAAN MET HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING

PROYEKTO KON PA ATENDÉ KU VIOLENSIA DOMÉSTIKO I ABUSU DI MUCHA

Kralendijk, Resientemente Gobièrnu di Boneiru a duna enkargo na sr. Jurensli Willems di Social Architecs pa presentá un plan pa deliniá kon instansianan konserní na Boneiru lo mester atendé ku violensia. E enfoke ta dirigí riba violensia doméstiko i abusu di mucha.
Gobièrnu di Boneiru a kumbiní den un akuerdo firmá ku e Ministerio di VWS, tokante e tópiko menshoná ku ta un tratado di Instanbul 2016.

Den e kombersashon ku tur e instansianan i personanan ku ta traha den e sektor ku ta atendé e tópiko a resultá di ta unu basta amplio i ku no ta trata solamente di violensia doméstiko i abusu di mucha, pero tambe a resultá ku na Boneiru tin ku agregá tambe abusu kontra di ansianonan i trafikashon di hende.

Diputado Nina den Heyer a trese dilanti ku mester atendé esaki nan ku diligensia i un plan di trabou ku tin aprobashon di tur instansia i personanan ku tin komo tarea pa prevení i kombatí esaki riba nos isla.

Diputado Nina den Heyer a gradisí tur e instansianan i personanan ku por a yega na un plan di trabou i lo mester sirbi pa huntu kombatí e problemanan di violensia den relashonnan dependiente aki na Boneiru.

PROJECT HOE OM TE GAAN MET HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING

Kralendijk, Onlangs heeft het Bonairiaanse eilandsbestuur opdracht gegeven aan dhr Jurensli Willems van ‘Social Architects’ om een plan te presenteren dat aan moet geven hoe de betreffende instanties op Bonaire moeten omgaan met geweld. De focus is hierbij gericht op huiselijk geweld en kindermishandeling. Over het genoemde onderwerp is het Bestuur van Bonaire een overeenkomst aangegaan middels een met het Ministerie van VWS ondertekend akkoord, op basis van het Verdrag van Istanbul uit 2016.

Uit een gesprek met alle betrokken instanties en personen die werkzaam zijn in de sector die zich bezighoudt met het onderwerp is gebleken dat het een breed veld omvat en niet alleen huiselijk geweld en kindermishandeling betreft, maar dat hierbij op Bonaire ook nog mishandeling van ouderen en mensenhandel toegevoegd moet worden.

Volgens gedeputeerde Nina den Heyer moet dit met de nodige voortvarendheid aangepakt worden, waarbij gebruik gemaakt wordt van een werkplan die de goedkeuring draagt van alle instanties en personen die als taak hebben om deze verschijnselen te voorkomen en te bestrijden op ons eiland.

Gedeputeerde Nina den Heyer heeft alle instanties en personen bedankt dat er een werkplan gerealiseerd kon worden die ertoe moet dienen om samen de geweldsproblemen in afhankelijke relaties hier op Bonaire tegen te gaan.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: