Op maandagochtend omstreeks 10.15 uur ontving het Reddings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB) een melding da drie jongens op een rubberbootje waren afgedreven ter hoogte van Santa Martha, Curacao.

Op maandagochtend omstreeks 10.15 uur ontving het Reddings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB) een melding da drie jongens op een rubberbootje waren afgedreven ter hoogte van Santa Martha, Curacao. Het bootje was ver afgedreven en was op dat moment niet meer visueel vanuit de kust. De kustwachthelikopter werd gelijk verzocht om een zoekslag te maken. Tevens werd de CITRO ingelicht. De Super-RHIB een eenheid vanuit het steunpunt Curacao rukte ook uit. Omstreeks 13.00 uur werd het rubberbootje aangetroffen door de bemanning van de Super-RHIB op ongeveer 5 mijl ten zuiden van Santa Martha. De drie opvarenden leken in goede gezondheid te zijn, maar voor de zekerheid werd toch een ambulance gebeld. Ze werden met hun bootje aan boord genomen en even later veilig afgezet op Santa Martha. Aldaar werden ze alsnog door het personeel van de ambulance ondezocht, maar er was niks ernstigs geconstateerd.

De Kustwacht is 24 uur per dag, 7 dagen in week beschikbaar voor alle maritieme dienstverlening en is te bereiken via het alarmnummer 913. Dit nummer is gratis

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: