Reakshon di entidat públiko boneiru relashoná ku veredikto ‘scooters bonaire’ | Reactie openbaar lichaam bonaire inzake uitspraak scooters bonaire

Reakshon di entidat públiko boneiru relashoná ku veredikto ‘scooters bonaire’

Reactie openbaar lichaam bonaire inzake uitspraak scooters bonaire

 

REAKSHON DI ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU RELASHONÁ KU VEREDIKTO  ‘SCOOTERS BONAIRE’   

 

Kralendijk – Relashoná ku publikashonnan resien den medionan di komunikashon tokante e veredikto di Korte den Promé Instansia na Boneiru, den kaso di apelashon di Kragt Boer Management N.V. (Scooters Bonaire) kontra impuesto di vehíkulonan di motor ku e kompania a paga pa su skuternan pa loke ta trata e último tres lunanan di 2016, Entidat Públiko Boneiru ta deseá di aklará lo siguiente.

Entidat Públiko Boneiru ta konfirmá ku den e veredikto konserní Korte a anulá e ‘aanslag’ di impuesto pa mas o menos 20 skuter di Scooters Bonaire pa loke ta trata e último tres lunanan di aña 2016. Sinembargo relashoná ku esaki Entidat Públiko Boneiru ta deseá di enfatisá ku, kontrario na loke vários medio di komunikashon a sugerí, e veredikto aki no ta nifiká ku por asumí un dispensashon general di impuesto di vehíkulo di motor pa skuter pa loke ta trata aña 2016 òf e añanan anterior. No opstante e punto di bista a base di kontenido di Entidat Públiko Boneiru regardando e veredikto di Korte, ta keda bálido ku e dispensashon en kestion a base di e Ordenansa di impuesto di vehíkulonan di motor di Boneiru por keda konsedé solamente riba petishon por eskrito di doño di un vehíkulo di motor i huntu ku e petishon mester entregá dokumentunan di prueba di emishon di CO2 di e vehíkulo di motor ei.

Entretantu e posibilidat pa hasi un petishon asina pa loke ta trata aña 2016 (òf e añanan anterior) a vense pa basta tempu kaba. Mas aleu t’asina ku entrante 1 di yanüari 2017 e artíkulo di lei di Ordenansa di impuesto di vehíkulo di motor di Boneiru a keda kambiá tekstualmente, di manera ku e intenshon di Entidat Públiko Boneiru, ku ta enserá ku skuter (i otro vehíkulonan di motor riba dos wil) en prinsipio no ta bini na remarke pa dispensashon di impuesto, for di e fecha ei ta resultá indiskutibelmente for di e teksto di lei.

 

==============================

 

REACTIE OPENBAAR LICHAAM BONAIRE INZAKE UITSPRAAK SCOOTERS BONAIRE           

 

Kralendijk – Naar aanleiding van de recente berichtgeving in de media in verband met de uitspraak van het Gerecht in Eerste Aanleg te Bonaire, ter zake van het beroep van Kragt Boer Management N.V. (Scooters Bonaire) tegen de betaalde motorrijtuigenbelasting (MRB) voor haar scooters over het vierde kwartaal van 2016, wenst het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) het navolgende te verduidelijken.

Het OLB bevestigt dat het Gerecht in de betreffende uitspraak de belastingaanslagen voor een twintigtal scooters van Scooters Bonaire over het vierde kwartaal van 2016 heeft vernietigd. Het OLB wenst in dat verband echter te benadrukken dat, in tegenstelling tot hetgeen in diverse media is gesuggereerd, deze uitspraak niet strekt tot het aannemen van een algehele vrijstelling van MRB voor scooters in 2016 of de jaren daaraan voorafgaand. Ongeacht het inhoudelijke standpunt van het OLB ten aanzien van de uitspraak van het Gerecht, geldt dat de onderhavige vrijstelling op grond van de Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire slechts op schriftelijk verzoek van de houder van een motorrijtuig en onder toezending van bewijsstukken ten aanzien van de CO2-uitstoot van dat motorrijtuig kon worden verleend.

De mogelijkheid om een dergelijk verzoek ten aanzien van het jaar 2016 (of de jaren daarvoor) te doen, is inmiddels reeds geruime tijd verstreken. Voorts geldt dat het wetsartikel uit de Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire betreffende de belastingvrijstelling met ingang van 1 januari 2017 tekstueel is gewijzigd, zodat de bedoeling van het OLB, ertoe strekkende dat scooters (en andere tweewielige motorrijtuigen) in beginsel niet in aanmerking komen voor een belastingvrijstelling, sindsdien ook onomstotelijk uit de wettekst blijkt.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: