Theorieën ondernemerschap toegepast in praktijk met succesvol evenement

Theorieën ondernemerschap toegepast in praktijk met succesvol evenement

 

Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) organiseerden succesvol het ondernemersevenement ‘From Seeds to Trees’ voor het vak Technopreneurship. Het evenement vond afgelopen maandag 7 mei 2018 plaats in Triangle Building Curaçao.

In dit vak, dat werd gevolgd door ruim 20 studenten van alle opleidingen van de FdTW, hebben de studenten de theorie van verschillende aspecten van ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk met het organiseren van het evenement. “Dit betekent dat zij gezamenlijk verantwoordelijk waren voor het programma, de marketing en communicatie, sponsoring en financiering, plus locatie en catering. Een behoorlijke uitdaging soms om met zo’n grote groep samen te werken,” aldus Rudyan Poulo, student Bouwkunde en Civiele Techniek. “Daarom zijn we extra trots dat het zo’n succes is geworden. We hebben hard gewerkt en zijn trots dat we dit met behulp van de sponsoren hebben bereikt,” voegt Jean Philippe Devere, student Elektrotechniek, toe.

“De naam ‘From Seeds to Trees’ hebben we gekozen als een metafoor voor toekomstige ondernemers die hun zaden nog moeten planten en bestaande ondernemers die jaren ervaring hebben, en al van hun bomen hebben geoogst,” vertelt Marie-Antoinette Keli, studente Industriële Technologie. “We hopen de deelnemers zo de kans te geven van elkaar te leren en samen verder te groeien.”

Minister van Economische Ontwikkeling, de heer Steven Martina, heeft het evenement geopend met een inspirerende speech over ondernemerschap en het belang van een ondernemende houding om te komen tot innovatie en technologische ontwikkeling. Kurt Schoop sloot hierop aan met een persoonlijk verhaal over zijn ‘lessons learned’ als ondernemer. Daarna konden deelnemers kiezen uit drie workshops, verzorgd door de organisatie Experientia en door Arthur Rosaria van Action Coach Curaçao. Tot slot werden deelnemers meegenomen in het gedachtengoed van ‘Business Model Canvas’ door Clayton Lasten van BrightMinds en was er tijd om te netwerken tijdens de borrel.

“Als toekomstige ingenieurs hebben wij een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de verdere ontwikkeling van ons eiland. Wij hopen met dit evenement een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van Curaçao door mensen te motiveren hun eigen bedrijf te starten en zo meer banen te creëren,” vertelt Daniela Marquez, studente Bouwkunde en Civiele Techniek.

Het gaat niet alleen om het starten van een eigen bedrijf bij Technopreneurship, ook de ondernemende houding is een essentiële vaardigheid die met dit vak wordt meegegeven. “Of studenten nou ergens in dienst gaan, of voor zichzelf gaan beginnen, het is hoe dan ook belangrijk dat zij een ondernemende houding tonen in hun werk,” licht Lise Anna Janson, docent Technopreneurship, toe.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: