Drones chasing flamingos

: Drones chasing flamingos

Hieronder is een relaas te lezen van een bewoneren/ natuur liefhebber. van JanKok De bij behorende foto is van een medewerker van Uniek Curacao(onderhouds team) die tijdens een onderhoudsronde de dode flamingo vond(te Jan Kok) Een relatie tussen het relaas en de foto kan niet bewezen worden,wel is het goed voor te stellen.. Stichting Uniek Curacao zal bij de minister verbodsborden voorstellen.
De beschrijving van een buurt bewoner.
Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat er met drones wordt gevlogen over de salinja van Jan Kok. Het gaat meestal om jonge mensen, die drone besturen vanaf de uitkijkpost of de waterkant tegenover de recent geinstalleerde patatkraam.

Het probleem hierbij is dat het hoge mechanische geluid van de drone, gecombineerd met een onbekende vliegend object, de flamingos in de salinja zeer onrustig maakt en paniek bezorgt.

Vandaag, tussen kwart voor en kwart over zes, was het pijnlijk om te zie hoe een jong stel vanaf een lokatie nabij het Tula monument flamingos over een periode van minimaal 20 minuten met een drone opjaagde. Het ging om een groep van circa vijf flamingos, die in paniek bleven rondvliegen elke keer dat de drone hen weer opnieuw achtervolgde. Voor zover te zien was ging het hier om toeristen.

FB_IMG_1527792212796

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: