Morgen wordt de échte Miljoenennota aan de Tweede Kamer gepresenteerd.

Morgen wordt de échte Miljoenennota aan de Tweede Kamer gepresenteerd. Vanmiddag reikte Aylin Erdogan (11) namens honderd scholieren al de Kindermiljoenennota uit. Tweede Kamerlid Henk Nijboer, woordvoerder Financiën, nam die in ontvangst. Honderd leerlingen van de Koningin Beatrixschool uit Voorburg namen plaats in de blauwe stoelen van de plenaire zaal en die zaten “heel lekker zacht” was het unanieme oordeel.

Ruim 8000 basisschoolleerlingen hebben het afgelopen jaar in Madurodam hun eigen miljoenennota samengesteld. ‘Hun’ 214 miljard euro gaat vooral naar: Zorg (27 miljard), Veiligheid (26 miljard) en Onderwijs (26 miljard). Het minste was opzij gezet voor Sociale Zaken (‘slechts’ 19 miljard). Dat zou een misverstand kunnen zijn. In haar verklaring zei Aylin dat ze met de klas “sociale media” de minst belangrijke post vonden. Het grootste verschil met de echte Miljoenennota? Natuur. Daar zouden kinderen 25 miljard voor uittrekken, tegenover 0,9 miljard die is begroot door het kabinet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: