KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Veteranendagviering op Curaçao

Veteranendagviering op Curaçao

Vrijdag 14 september is de Veteranendag Curacao georganiseerd op Marinekazerne Suffisant. Ruim 100 veteranen en genodigden kwamen in de tuin van de longroom bijeen om veteranen waardering te geven voor hun werk en toewijding voor het behoud van de vrede en veiligheid.

In aanwezigheid van de waarnemend Gouverneur van Curacao, Nolda Römer-Kenepa, de Amerikaanse Consul General Margaret Hawthorne en de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, werd op de marinekazerne middels diverse toespraken stil gestaan bij de veteranendag.

Naast het openingswoord van luitenant-kapitein ter zee Rob Wesdorp, volgde een toespraak van actie dienend militair Sergeant 1 Jason Tecla. Hij maakt onderdeel uit van de huidige compagnie in de west, welke elke vier maanden rouleert. Tecla stond in zijn speech niet alleen stil bij zijn herinneringen aan uitzendingen en missies waardoor hij de status van veteraan heeft verkregen. Hij besteedde ook aandacht aan het thuisfront en hoe moeilijk het kan zijn voor de thuisblijvers. Als blijk van waardering aan het thuisfront, overhandigde Tecla een bos bloemen aan zijn moeder, woonachtig op Curacao, die ook voor de viering was uitgenodigd.

In twee persoonlijke verhalen nam Vlootpredikant Jan Peter van Bruggen de gasten mee in de levens en ervaringen van een jonge en een oude, recent overleden veteraan.

De Veteranendag is afgesloten met de traditionele ‘blauwe hap’ (Indische rijsttafel) waar jonge en oudere veteranen herinneringen op konden halen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: