Mr MARITZA VALDINK HEFE NOBO DI DEPARTAMENTU DI  ASUNTUNAN HURÍDIKO I GENERAL

Mr MARITZA VALDINK HEFE NOBO DI DEPARTAMENTU DI  ASUNTUNAN HURÍDIKO I GENERAL

 

Kralendijk – Mr Maritza Valdink (1981) a haña nombrashon komo hefe nobo di departamentu di Asuntunan Hurídiko i General (JAZ). ‘Mi ta mira mi mes komo un ‘bruggenbouwer’, un persona ku ta trese gruponan mas serka otro i ku ta dediká su mes ku pashon na logra un kousa noble.’ Komo hefe mi ke traha duru pa profeshonalisá departamentu di Asuntunan Hurídiko i General mas tantu ainda, di manera ku por fortifiká e sosten atministrativo na Entidat Públiko Boneiru mas aleu. Komo hefe di departamentu Valdink huntu ku su departamentu ta parsialmente enkargá ku ehekushon di palabrashonnan di e Akuerdo Intergubernamental, pa loke ta trata e parti hurídiko. Aki mester pensa riba realisashon di maneho di otorgashon di tereno, legislashon i regulashon pa bibienda sosial, den kuadro di integridat ta trahando riba un manual pa medidanan relashoná ku posishon hurídiko i digitalisashon di prosesonan di trabou dentro di e departamentu di manera ku nan ta efisiente i efikas. Entrante 15 di mart di e aña aki Valdink a bira hefe di departamentu. Promé ku esei durante apenas 8 luna e tabata hefe di departamentu interino na e departamentu aki. Durante e periodo aki el a remplasá e anterior hefe mr J. Van Riet despues ku entrante 1 di yüli 2018 e no tabata den servisio mas. Por sierto e hefe nobo no ta un deskonosí dentro di Entidat Públiko Boneiru. Na luna di sèptèmber 2015 Valdink a drenta servisio di Entidat Públiko Boneiru komo konsehero hurídiko gubernamental. Un luna despues el a haña nombrashon komo sekretario di e komishon di Referèndem Boneiru 2015. No muchu tempu despues el a partisipá komo un di e promé partisipantenan na e Programa di Desaroyo di Talento (Talent Ontwikkel Programma – TOP) un programa ku na aña 2016 ministerio di Asuntunan Interno i Relashonnan den Reino i Entidat Públiko Boneiru a prepará. Komo partisipante na e Programa di Desaroyo di Talento (TOP) ku ayudo di ‘coaching’ personal el a sigui traha riba su kresementu i desaroyo personal. Entretantu Valdink ta miembro di Taskforce Longterm Solution Fuel Storage (e grupo di trabou enkargá ku solushon riba término largu pa almasenahe di kombustibel), sekretario di e Komishon Dunamentu di Nòmber di Kaya i Number di Kas, sekretario di e komishon di konseho evaluashon di profeshon di empleadonan públiko i tambe e ta miembro di Ofisina Elektoral Sentral Boneiru. E hefe nobo ta konosí pa su personalidat kaluroso i su sentido humorístiko. Den su kontaktonan ku partnernan di kadena lokal i/òf Reino el a mustra ku e ta un berdadero lider ku un aktitut profeshonal i un perseveransia grandi. Ku e mésun sentido humorístiko i perseveransia el a reaktivá e enkuentronan di partnernan di kadena ku ta enbolbí ku otorgashon di pèrmit di APK. Un esfuerso hasí konhuntamente ku al final a kondusí na Regla pa Músika nobo i reglanan di APK renobá.    

 

BRUGGENBOUWER VALDINK NIEUW AFDELINGSHOOFD JURIDISCHE EN ALGEMENE ZAKEN

 

Kralendijk – Bruggenbouwer mr. Maritza Valdink (1981) is tot het nieuwe hoofd van de afdeling Juridische en Algemene Zaken, JAZ, benoemd. “ Ik zie mezelf als een bruggenbouwer die zich met passie inzet om een nobele zaak te bereiken.” Als hoofd wil ik me inzetten om de afdeling JAZ verder te professionaliseren, zodat de ambtelijke ondersteuning aan het OLB verder kan worden versterkt. Valdink is als afdelingshoofd met haar afdeling deels belast met de uitvoering van de afspraken van het Bestuursakkoord, voor wat betreft het juridische gedeelte. Denk hierbij aan de realisatie van het gronduitgiftebeleid, de wet- en regelgeving voor de sociale huisvesting, in het kader van de integriteit is een concept handleiding rechtspositionele maatregelen in de maak en het verder digitaliseren van bestaande werkprocessen binnen de afdeling zodat deze doelmatig en doeltreffend zijn.

Valdink is sinds 15 maart van dit jaar afdelingshoofd geworden. Vóór die tijd was ze krap acht maanden afdelingshoofd ad interim bij deze afdeling. In deze periode verving ze het toenmalig hoofd mr. J. van Riet nadat hij per 1 juli 2018 niet langer in dienst was. Overigens is het nieuwe hoofd beslist geen onbekende binnen het OLB.

In september 2015 trad Valdink in dienst van het OLB als bestuurlijk juridisch adviseur. Een maand later werd ze benoemd tot secretaris van de Referendumcommissie Bonaire 2015. Niet lang daarna deed ze als een van de eerste deelnemers mee aan het Talent Ontwikkel Programma, TOP, een programma in 2016 opgesteld door het ministerie van BZK en het OLB.

Als deelnemer aan TOP heeft ze met behulp van persoonlijke coaching verder gewerkt aan haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Valdink is ondertussen lid van de Taskforce Longterm Solution Fuel Storage, secretaris van de Commissie Naamgeving & Nummering, Secretaris adviescommissie beroep beoordeling overheidsdienaren en ook is zij lid van het Hoofdstembureau Bonaire.

Het nieuwe hoofd staat bekend om haar warme persoonlijkheid en haar gevoel voor humor. In haar contacten met lokale ketenpartners en / of het Rijk heeft ze zich een ware leider getoond met een professionele instelling en een groot doorzettingsvermogen. Zo heeft zij met eenzelfde gevoel voor humor en doorzettingsvermogen nieuw leven ingeblazen in de samenkomsten van de ketenpartners betrokken bij de afgifte van de APK vergunningen.

Een gezamenlijke inspanning die uiteindelijk tot de nieuwe Muziekrichtlijn en vernieuwde APK richtlijnen heeft geleid.

 

1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: