Marinebasis Parera – Curaçao  Integratietraining Curaçaose Politie en vrijwilligerskorps met landmacht militairen 

Marinebasis Parera – Curaçao
Integratietraining Curaçaose Politie en vrijwilligerskorps met landmacht militairen
Vandaag heeft een “Crowd Riot- oefening plaatsgevonden met eenheden van het Korps Politie Curaçao (KPC), het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en het Beteugelen van Woelingen-peloton van de Compagnie in de West (CIDW rotatie 30). De training maakt deel uit van het reguliere trainingsprogramma van de CIDW en stond onder leiding van het KPC. Vanuit Nederland is een delegatie van de Koninklijke Marechaussee aanwezig om de BVW-training te ondersteunen en te begeleiden.
Het doel van de training is met alle middelen, behalve het gebruik van dodelijk geweld, te reageren op voorspelende of niet-voorspellende gedragingen van groepen of mensenmassa’s. Het is erop gericht om het ongewenste gedrag te beheersen en te beperken.
Zo zijn de eenheden geconfronteerd met diverse scenario’s waardoor het afstemming tussen de pelotons van essentieel belang was. “Daar waar in het verleden soms wat uitdagingen waren op het communicatievlak, o.a. een taalbarrière, zijn de procedures nu goed op elkaar afgestemd. De lessons learned van voorgaande trainingen zijn opgepakt en dat zie je terug in het goede, ordelijke verloop van deze oefening”, aldus een van de instructeur van de Koninklijke Marechaussee.
Volgende week traint de CIDW op Bonaire. Ook hier is de instructiestaf van de Koninklijke Marechaussee bij aanwezig.
Foto’s: Marcel Krul
Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: