Marinebasis Parera – Curaçao  Integratietraining Curaçaose Politie en vrijwilligerskorps met landmacht militairen 

Posted by

Marinebasis Parera – Curaçao
Integratietraining Curaçaose Politie en vrijwilligerskorps met landmacht militairen
Vandaag heeft een “Crowd Riot- oefening plaatsgevonden met eenheden van het Korps Politie Curaçao (KPC), het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en het Beteugelen van Woelingen-peloton van de Compagnie in de West (CIDW rotatie 30). De training maakt deel uit van het reguliere trainingsprogramma van de CIDW en stond onder leiding van het KPC. Vanuit Nederland is een delegatie van de Koninklijke Marechaussee aanwezig om de BVW-training te ondersteunen en te begeleiden.
Het doel van de training is met alle middelen, behalve het gebruik van dodelijk geweld, te reageren op voorspelende of niet-voorspellende gedragingen van groepen of mensenmassa’s. Het is erop gericht om het ongewenste gedrag te beheersen en te beperken.
Zo zijn de eenheden geconfronteerd met diverse scenario’s waardoor het afstemming tussen de pelotons van essentieel belang was. “Daar waar in het verleden soms wat uitdagingen waren op het communicatievlak, o.a. een taalbarrière, zijn de procedures nu goed op elkaar afgestemd. De lessons learned van voorgaande trainingen zijn opgepakt en dat zie je terug in het goede, ordelijke verloop van deze oefening”, aldus een van de instructeur van de Koninklijke Marechaussee.
Volgende week traint de CIDW op Bonaire. Ook hier is de instructiestaf van de Koninklijke Marechaussee bij aanwezig.
Foto’s: Marcel Krul
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.