Gisteren om 11:00 kreeg het Rescue and Coordination Center (RCC) een melding van een vissersboot met motorpech ter hoogte van Oostpunt.

Gisteren om 11:00 kreeg het Rescue and Coordination Center (RCC) een melding van een vissersboot met motorpech ter hoogte van Oostpunt. De Citro was onderweg naar de boot na door het RCC geïnformeerd te zijn. Later belde de melder nogmaals met het nieuws dat zijn medepassagier onwel was geworden en buiten bewustzijn was. Het RCC heeft daarop direct contact opgenomen met het stationschip Zr.Ms. Zeeland, die stuurde de FRISC met een arts aan boord. De Citro begon bij aankomst de persoon te reanimeren. Helaas constateerde de arts bij zijn aankomst dat de persoon was overleden. We wensen de nabestaanden van de overledene sterkte met het verlies van hun dierbare.Later op de dag kwam er nog een melding binnen bij het RCC, een meneer op Klein Curaçao was onwel geworden. Het RCC heeft de helikopter van de Zr.Ms. Zeeland naar het eiland gedirigeerd om de persoon op te halen. De NH90 landde iets later achter op het terrein bij Rif waar de patient aan de ambulancedienst is overgedragen.

FB_IMG_1554771982574FB_IMG_1554771980294FB_IMG_1554771975396FB_IMG_1554771978048

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: