Boto di sambuyadonan tabata drif direkshon pa Aruba, Citro a reskata 8 persona abordo di e boto,Duikboot op drift richting Aruba, CITRO redt 8 personen en het schip

*** Duikboot op drift richting Aruba, CITRO redt 8 personen en het schip ***
Dat de CITRO van onschatbare waarde is, ervoeren 6 duikers en 2 crewmembers van een duikboot vanmiddag aan de lijve. Door een tros welke in de schroeven kwam, sloegen de motoren uit en raakte de duikboot vanaf westpunt op drift richting Aruba.
Om 13:30 ging het alarm bij onze vrijwilligers om standby te staan voor het geval de duikers zelf de trossen niet uit de schroeven los kregen. Door de enorme hoge golven was dit niet mogelijk en verantwoord en werd ons alarm om 13:45 omgezet in een definitief uitrukken. De kustwacht vloog richting Westpunt en meldde aan het schip dat onze reddingsboot zo snel mogelijk bij hen zal zijn. Rond 14:20 vertrok de Dick Braakman met voldoende bemanning richting Westpunt. Wij vertrekken altijd met minimaal 4 vrijwilligers richting zee, hetgeen ook tijdens de actie van gisteren het absolute noodzakelijke minimum bleek te zijn.
Rond 15:45 was het schip bereikt en op sleep genomen richting Westpunt. Daar enoge tijd later aangekomen werden de duikers en het schip met bemanning veilig aan wal gezet.
Om 18:45 liep onze reddingsboot het Spaanse Water binnen en kon begonnen worden met het wassen en aftanken van onze reddingsboot, waarvoor gelukkig al weer een nieuwe ploeg vrijwilligers klaarstond.
Wederom een geslaagde reddingsactie van de CITRO.
Steun ons goede werk door te doneren. Zie www.citrocuracao.com voor details. Wil je ook vrijwilliger bij ons worden, meld je aan via de website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: