Elektrisch rijden is de toekomst volgens het Bedrijven Platform Milieu en Aqualectra

Elektrisch rijden is de toekomst volgens het Bedrijven Platform Milieu en Aqualectra

Aankomende 15 mei wordt door het Bedrijvenplatform Milieu – BPM (Curaçao Business Council for Sustainable Development) en Aqualectra een seminar georganiseerd over elektrisch rijden, bij het Santa Barbara Resort. Premier Eugene Rhuggenaath zal de openingstoespraak houden.
De wereldwijde stijging van de temperatuur is een feit, ook wel bekend als “Global Warming”, veroorzaakt door Green House Gases (GHG). Vele maatregelen zullen nodig zijn om het tij te keren en een opwarming van meer dan 1,5 °C te mijden. Onder die maatregelen zal een reductie nodig zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Twintig procent van de Green House Gases komt van de transportsector.
Wereldwijd is men bezig met het wagenpark aan te passen naar elektrisch rijden. De voordelen zijn enorm en elektrische auto’s worden steeds betaalbaarder. Niet alleen zijn ze goedkoper om te rijden en zijn de onderhoudskosten veel lager, maar ook de emissies van schadelijke stoffen zijn nul. De lucht rond grotere wegen zal dan ook aanzienlijk schoner worden. Elektrische autos gaan 4x efficienter met energie om, en daarbij komt dat elektrische energie op Curaçao als voor 25% duurzaam is.
Een logische keuze dus voor personen en bedrijven die het milieu willen sparen en goedkoper uit wil zijn per gereden kilometer.
Zou je de elektrische auto met zonnepanelen opladen, dan zou je helemaal gratis kunnen rijden nadat je de kosten van de panelen hebt terugverdiend. Op Curaçao rijden al zo’n 35 elektrische auto’s rond, zowel privé- als bedrijfswagens.
Heel Europa is bezig met elektrisch te gaan rijden. Tussen 2025 en 2030 zullen veel landen dieselauto’s gaan verbieden en er worden nu al vele subsidies verstrekt om deze verandering teweeg te brengen. Niet alleen Europa, maar ook grote andere landen in de top van de wereldeconomie zoals de Verenigde Staten en China, zijn bezig met deze inhaalslag.
Via en aantal presentaties en break-out sessies zal het seminar verschillende aspecten belichten over elektrisch rijden zoals:
• De economische aspecten van elektrisch rijden versus een benzine- / dieselvoertuig
• Kopen / leasen van nieuwe elektrische voertuigen (EV’s) of importeren van een gebruikte EV
• Echte ervaringen van EV-eigenaren / chauffeurs op Curaçao
• Onderhoud en reparatie van EV’s
• Aqualectra’s nieuwe netwerk van laadstations voor EV’s en private initiatieven (Dynaf)
Keynote speaker is Zachary Shahan, de eigenaar van verschillende internationale websites, waaronder EV Obsession en Clean Technica. Hij zal spreken over de snel veranderende markt van elektrische auto’s. Clean Technica is de wereldwijd nummer één website voor duurzame, groene en technologische informatie. Er zullen nog 3 andere internationale sprekers komen, waaronder een batterij expert, en experts uit Aruba . Ook zal een aantal lokale sprekers de revue passeren.
Het seminar wordt gehouden op woensdag 15 mei van 8:00 tot 17:00 in het Santa Barbara Resort en is inclusief lunch en coffee breaks. Er zal ook de mogelijkheid zijn om in een van vele aanwezige elektrische auto’s te rijden. Aanmelden kan via onderstaande website.
http://www.bpmcuracao.com/ev
Facebook: BPM – Curacao Business Council for Sustainable Development

IMG-20190315-WA0016

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: