KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

PREMIER EVELYN WEVER-CROES ARUBA OPENT DE GRENZEN MET VENEZUELA NIET In de afgelopen dagen zijn berichten gepubliceerd dat Aruba de grenzen met Venezuela zal openen. Premier Evelyn Wever-Croes heeft gedurende een persconferentie op maandag ochtend dit ontkend. 

PREMIER EVELYN WEVER-CROES

ARUBA OPENT DE GRENZEN MET VENEZUELA NIET

In de afgelopen dagen zijn berichten gepubliceerd dat Aruba de grenzen met Venezuela zal openen. Premier Evelyn Wever-Croes heeft gedurende een persconferentie op maandag ochtend dit ontkend. 

 

In februari sloot Venezuela eenzijdig de grenzen met Aruba, Bonaire en Curacao, en op 10 mei, nadat Venezuela aankondigde de grens met Aruba te zullen openen, heeft Aruba de grens meteen weer gesloten. Deze beslissing was ingegeven door het groeiende probleem met de massamigratie in Aruba, en omdat de grens met Bonaire en Curacao niet werd geopend. 

 

ESTA 

De regering van Aruba is bewust van het feit dat de grens met Venezuela niet eindeloos gesloten kan worden gehouden, en neemt daardoor voorzorgsmaatregelen on een ESTA in te voeren, wanneer het wel zover is. Iedereen die dan van Venezuela naar Aruba wil reizen moey dan een ESTA online aanvragen, soortgelijk aan de Amerikaanse ESTA. Op deze wijze kan beter gecontroleerd worden wie en hoeveel mensen uit Venezuela Aruba binnenkomt. Er wordt nu gewerkt aan de wetgeving en aan het geautomatiseerd systeem. Verwacht wordt dat de voorbereidingen nog twee maanden de tijd nemen. Zolang de ESTA niet gereed is, kan de grens niet open. Aruba heeft ook verzocht om een visumplicht in te voeren, en daarvoor worden in Nederland de nodige voorbereidingen getroffen. 

 

ARUBA AIRLINES

De Regering van Aruba heeft een verzoek ontvangen van Aruba Airlines voor een uitzondering om vluchten vanuit Venezuela naar de VS te vliegen met transit vluchten via Aruba. Aruba Airlines vreest dat het bedrijf anders moet sluiten, met als gevolg werkloosheid van meer dan 200 personen, en slechtere verbinding tussen de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. De Regering van Aruba is danook zeer bezorgd y zoekt naar mogelijkheden om de sluiting van het bedrijf te voorkomen. Een soortgelijk verzoek is gedaan door het bedrijf die de kleine vliegveld, met prive vluchten opereert. 

De Regering van Aruba heeft beiden verzoeken in overweging, maar zal de grens met Venezuela NIET openen. Uitzonderingen op de grenssluiting kunnen niet zomaar worden gegeven, en de Regering betracht in deze dus de nodige voorzichtingheid. 

 

De impact van de crisis Venezuela in Aruba is ernstig, en daarom kan de Regering van Aruba de grenzen met Venezuela niet openen, aldus Premier Evelyn Wever-Croes.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: