Advertisements

KOLEGIO EHEKUTIVO TA TUMA MEDIDA PA GARANTISÁ SIGURIDAT DI ALMASENAMENTU DI KOMBUSTIBEL  / BESTUURSCOLLEGE NEEMT MAATREGELEN OM VEILIGHEID BRANDSTOFOPSLAG TE WAARBORGEN 

KOLEGIO EHEKUTIVO TA TUMA MEDIDA PA GARANTISÁ SIGURIDAT DI ALMASENAMENTU DI KOMBUSTIBEL 

 

Kralendijk – Kolegio Ehekutivo, despues di a studia e dokumentonan, a konstatá ku ainda tin hopi trabou ku mester keda hasí pa por kumpli na tempu ku e palabrashonnan ku a hasi aña pasá ku Inspekshon pa Ambiente di bida i Transporte (Inspectie voor de Leefomgeving en Transport). E palabrashonnan akí tin di aber ku e medidanan di siguridat ku mester tuma na e almasenamentu di kombustibel/kerosin na Flamingo International Airport, ku ta kai bou di responsabilidat direkto di Oil Trading Bonaire NV.

 

Pa e motibu ei Kolegio Ehekutivo a pidi direktor interino di OTB, Jos Hillen, pa duna prioridat na ehekushon di e asina yamá proyekto di siguridat kontra kandela. “Pa Kolegio Ehekutivo ta primordial pa kumpli riba término mas kòrtiku posibel ku e eksigensianan di siguridat. “No solamente pa prevení ku ILT ta haña su mes obligá na imponé limitashonnan, pero tambe pasobra nos komo Kolegio Ehekutivo no ta haña responsabel ku ta hasi konseshonnan pa loke ta trata siguridat”, segun diputado Elvis Tjin Asjoe.

Despues di a konsultá ku entre otro ‘Taskforce Brandstoffen’, ILT, ‘Veiligheidsregio Rotterdam’ i Curoil, Kolegio Ehekutivo a disidí di tuma algun medida urgente. Ta trata entre otro di kompra di ekipo adishonal pa Kuerpo di Bombero Hulanda Karibense i un adaptashon arkitektóniko na e almasenamentu mes. 

“Ta parse manera ku no a tuma e atvertensianan ku ILT a hasi na 2018 na serio. Pa e motibu ei OTB no ta kapas na kumpli na tempu, medio sèptèmber, ku e eksigensianan di ILT. Pa e medidanan ku mester tuma nos tin mester di 4 te 6 luna di tempu i nos a pidi ministerio di I&W pa pone un lider di proyekto ku eksperensia na disposishon pa e trabou akí.”

En bista di e desishon ku a tuma anteriormente pa konstruí un fasilidat di suministro di kombustibel kompletamente nobo, a skohe pa medidanan ku por sierto ta garantisá siguridat kontra kandela, pero ku no ta eksigí invershonnan mas haltu ku loke ta estriktamente nesesario. “Lo sigui usa e almasenamentu ku tin aktualmente ta maksimal 2 aña mas. E mehorashonnan ku mester realisá pues no mester bai 20 aña”, segun diputado Tjin Asjoe.

 

BESTUURSCOLLEGE NEEMT MAATREGELEN OM VEILIGHEID BRANDSTOFOPSLAG TE WAARBORGEN 

 

Kralendijk – Het Bestuurscollege heeft na bestudering van de stukken geconstateerd dat er nog veel werk moet worden verricht om tijdig te voldoen aan de vorig jaar met de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport gemaakte afspraken. Deze afspraken betreffen de te nemen veiligheidsmaatregelen bij de brandstof/kerosine-opslag op Flamingo International Airport, welke onder directe verantwoordelijkheid van Oil Trading Bonaire NV valt.

Het Bestuurscollege heeft interim-directeur van OTB Jos Hillen daarom verzocht prioriteit te geven aan de uitvoering van het zogeheten brandveiligheidsproject. ,,Voor het BC staat voorop dat op zo kort mogelijke termijn wordt voldaan aan de veiligheidseisen. Niet alleen om te voorkomen dat de ILT zich genoodzaakt voelt beperkingen op te leggen, maar ook omdat we het als BC onverantwoord vinden concessies te doen aan de veiligheid”, aldus gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe.

Na overleg met onder meer de Taskforce Brandstoffen, de ILT, de Veiligheidsregio Rotterdam en Curoil heeft het Bestuurscollege besloten tot het nemen van een aantal urgente maatregelen. Het gaat onder meer om de aanschaf van extra materieel voor de Brandweer Caribisch Nederland en een bouwkundige aanpassing aan de opslag zelf. 

,,Het lijkt erop alsof de waarschuwingen die de ILT in 2018 heeft gedaan niet serieus zijn genomen. Daardoor is OTB niet in staat op tijd, medio september, aan de eisen van de ILT te voldoen. We hebben voor de te nemen maatregelen 4 tot 6 maanden nodig en hebben het ministerie van I en W gevraagd om voor deze klus een ervaren projectleider beschikbaar te stellen.”

Met het oog op het eerder genomen besluit een geheel nieuwe brandstofvoorziening te bouwen is gekozen voor maatregelen die weliswaar de brandveiligheid waarborgen, maar die geen grotere investering vergen dan strikt noodzakelijk. ,,De huidige opslag zal hooguit nog 2 jaar worden gebruikt. De te realiseren verbeteringen hoeven dus niet 20 jaar mee te gaan”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: