Kolaborashon eksitoso entre Wardakosta, KPC, Duana i Defensa

Kolaborashon eksitoso entre Wardakosta, KPC, Duana i Defensa

Djasabra último RCC (Sentro di Reskate Kòrsou) a detektá un nave sospechoso riba radar, ku tabata nabegá for di direkshon sùit den direkshon di Daaibooi. RCC a dirigí e avion di Wardakosta pa bai na e kontakto pa investigá esaki. Na yegada na e lokalidat, tripulashon di e avion a mira kon paketenan tabata keda transferí for di e boto den un vehíkulo riba tera. Despues di esaki e vehíkulo a sali kore ku velosidat haltu direkshon di karetera públiko i e boto a nabegá bai.

RCC mes ora a informá Polis i Duana pa bai en buska den e área di Daaibooi. Outoridatnan a hasi un entrada hudisial riba indikashon di e avion den un kas den besindario. Riba un tereno pegá ei banda sistemátikamente a hasi búskeda, durante kua a hasi uso di un ekipo di búskeda spesialmente entrená i prepará di Defensa área Karibe. E helikòpter di Wardakosta a keda desplegá den esaki bulando vários biaha riba e área, pa asistí e partnernan.

Esaki ta un ehèmpel di bon kolaborashon entre Wardakosta, outoridatnan lokal i Defensa, durante kua diferente pakete ku droga i un arma a keda interseptá. #SAMENSTERK

Succesvolle samenwerking veiligheidspartners Kustwacht, KPC, Douane en Defensie

Afgelopen zaterdag detecteerde het RCC een verdachte vaartuig op de radar dat vanaf het zuiden richting Daaibooi voer. Het kustwachtvliegtuig is door het RCC naar het contact gedirigeerd om het te onderzoeken. Bij aankomst op locatie zag de bemanning van het vliegtuig dat pakketten vanaf de boot in een voertuig op land werden overgeladen. Hierna is het voertuig met hoge snelheid richting de openbare weg vertrokken en het bootje is weggevaren.

Het RCC heeft meteen de politie en de douane ingelicht om op zoek te gaan in het gebied van Daaibooi. De autoriteiten hebben op aangeven van het vliegtuig een inval gedaan in een woning in de buurt. Een aangrenzend terrein is systematisch doorzocht, waarbij gebruik is gemaakt van het speciaal opgeleide en getrainde zoekteam van Defensie in het Caribisch gebied. De helikopter van de Kustwacht is hierbij diverse keren boven het gebied ingezet om bij de zoekactie van de ketenpartners vanuit de lucht te assisteren.

Dit is een voorbeeld van goede samenwerking tussen de Kustwacht, de lokale autoriteiten en Defensie waarbij verschillende pakketten met verdovende middelen en een wapen zijn onderschept. #SAMENSTERK

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: