KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Vrouw verdacht van belastingfraude

Vrouw verdacht van belastingfraude

De FIOD heeft op 12 augustus een 44-jarige vrouw uit Bonaire aangehouden en verhoord. Zij is na verhoor heengezonden. De vrouw is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude en valsheid in geschrifte.

De FIOD is het onderzoek gestart na een boekenonderzoek van de Belastingdienst Caribisch Nederland bij een hoofdaannemer van een bouwproject waar gedurende het bouwproject door het administratiekantoor van verdachte personeel was gedetacheerd. De Belastingdienst constateerde dat de door het administratiekantoor gefactureerde bedragen aan de hoofdaannemer niet in overeenstemming waren met de aangegeven omzet in de aangiften Algemene Bestedingsbelasting. Er zijn in deze strafzaak ook getuigen verhoord.

Het onderzoek van de FIOD wordt naar verwachting eind september afgerond en ingediend bij het Openbaar Ministerie.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen
De overheid moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Belastingfraude ondermijnt het systeem. Door belastingfraude loopt Caribisch Nederland inkomsten mis. Inkomsten die nodig zijn ten behoeve van bijvoorbeeld de gezondheidszorg en scholen. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: