SELEBRASHON  30 AÑA DI MUSEO BONEIRU / VIERING 30 JAAR BONAIRE MUSEUM  

SELEBRASHON  30 AÑA DI MUSEO BONEIRU 

 

Kralendijk – 5 di sèptèmber 2019  ta selebrá “30 aña di Museo Boneiru”.

Pa Entidat Públiko Boneiru su Sekshon di Kultura, Arte i Literatura i Museo Boneiru ta un plaser selebrá esaki. 

Museo Boneiru ta un museo históriko kultural kombiná ku un sekshon di arkeologia di Boneiru. 

Artefaktonan ku ta wòrdu eksponé na públiko den Museo Boneiru ta entre otro artefaktonan ku tin di haber ku un kunukero, piskadó, trabou di kas, trabou di kantor, sirbidó di kas, mekániko, platé, lasdó, kapitan, mètsla, karpinté, peon i medisina popular . 

E aña aki museonan rònt mundu tin e tema  “Future of Tradition” tradusí Futuro i Tradishon. 

SKAL- Museo Boneiru ke krea un sosiedat mas konsiente, alerta i preokupá pa nos kultura i museo.

 

Dia 3 i 4 di sèptèmber museo Boneiru tin un programa pa muchanan di akohida despues di skol ku ta enserá un aktividat di pregunta i kontesta pa e gruponan di 6, 7 i 8 esaki ta bai tuma lugá den sala di edifisio di ABVO.

E aktividat aki ta pa konsientisá i motivá hóbennan den historia i kultura di Boneiru.

 

Dia 5 di sèptèmber 2019 for di  9-or di mainta te ku 4:00-or di atardi MUSEO Boneiru tin un dia habrí pa un i tur.

 

Di 4or pa 6or  di atardi tin un seremonia ofishal di eksistensia di Museo Boneiru. SKAL- Museo Boneiru ke krea un sosiedat mas konsiente, alerta i preokupá pa nos kultura i museo. 

 

Konsiderá esaki komo un invitashon personal, un i tur ta bon biní, nos ta warda bo.

Museo su portanan ta habrí pa huntu ku komunidat Boneriano nos selebrá 30 aña di Museo Bonaire.  

 

VIERING 30 JAAR BONAIRE MUSEUM  

 

Kralendijk – Op 5 september 2019 gaan wij ’30 jaar Bonaire Museum’ vieren. Voor de Afdeling Cultuur, Kunst en Literaruur en het Bonaire Museum is het een genoegen om deze viering te houden. Het Bonaire Museum is een historisch cultureel museum in combinatie met een afdeling Bonairiaanse archeologie. Voorwerpen die voor het publiek in het Bonaire Museum worden tentoongesteld zijn onder andere voorwerpen die te maken hebben met een ‘kunukero’, een visser, huishoudelijk werk, kantoorwerk, een huishoudster, een automonteur, een edelsmid, een lasser, een kapitein, een metselaar, een timmerman, een arbeider en volksgeneeskunst.

 

Dit jaar hebben alle musea over de hele wereld ‘Future of Tradition’ (Toekomst van de Traditie) als thema. De SKAL – Museum Bonaire wil een gemeenschap creëren dat bewuster, alerter en meer bezorgd is m.b.t. onze cultuur en musea.

 

Op 3 en 4 september 2019 heeft het Bonaire Museum een programma voor kinderen van de naschoolse opvang bestaande uit een activiteit met vragen en antwoorden voor de groepen 6, 7 en 8 die in de zaal van het ABVO-gebouw plaatsvindt. Deze activiteit dient om jongeren bewust en gemotiveerd te maken v.w.b. de geschiedenis en cultuur van Bonaire.

 

Op 5 september 2019 heeft het Bonaire Museum van 9 uur ‘s morgens tot 4 uur ‘s middags een open dag die voor iedereen toegankelijk is.

 

Van 4 uur tot 6 uur ‘s middags wordt er een officiële ceremonie gehouden. De SKAL – Museum Bonaire wil een gemeenschap creëren dat bewuster, alerter en meer bezorgd is m.b.t. onze cultuur en musea.

 

Gelieve dit als een persoonlijke uitnodiging te beschouwen, iedereen is van harte welkom, wij zien uw komst tegemoet. De deuren van het museum staan open om samen met de Bonairiaanse gemeenschap 30 jaar Bonaire Museum te vieren.    

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: