KOLEGIO EHEKUTIVO: PRENSA LIBER I KRÍTIKO TA IMPORTANTE Persbericht BESTUURSCOLLEGE : VRIJE EN KRITISCHE PERS BELANGRIJK

KOLEGIO EHEKUTIVO: PRENSA LIBER I KRÍTIKO TA IMPORTANTE 

 

Kralendijk – Un prensa liber  i krítiko ta importante pa Boneiru. Asina Kolegio Ehekutivo a deklará relashoná ku Dia di Prensa.  Prensa ta sigui desaroyonan riba e isla i, kaminda ta na su lugá, ta hasi pregunta. Ta importante pa prensa kuestioná kasonan ku no por soportá lus di dia i ku prens ta tribi hasi pregunta tokante esaki. Un prensa krítiko i skèrpi ta tene esnan ku ta dirigí nos isla i otro instansia tambe skèrpi. Por konsiderá un prensa liber komo un di e pilánan importante di nos sistema demokrátiko. 

 

Na Boneiru 1 di sèptèmber ta Dia lokal di prensa,  3 di mei ta dia internashonal di libertat di prensa. Prensa ta hunga un rol masha importante ora ta trata pa informá pueblo. Pero prensa ta hunga un rol masha importante tambe ora ta trata di splika òf komuniká vishon di gobiernu  òf e maneho ku gobièrnu ta hiba. 

 

Ehèmpelnan resien kaminda prensa a hunga un ròl importante ta implementashon di un lei di tráfiko nobo, pero tambe esfuersonan pa hasi i tene nos isla limpi. Ora ta trata kalamidat ku ta menasá òf ku ta pasa realmente, prensa ta hunga un ròl basta krusial i indispensabel. Asina pueblo ta keda informá di e delaster desaroyonan. 

 

A pesar di un poblashon no muchu grandi, Boneiru konosé tòg un prensa hopi aktivo i variá. Den esaki pa hopi tempu kaba radio emisora i korant ta hunga un rol importante. Awendia nos tin vários emisora  lokal di televishon, miéntras ku medionan riba internet ta birando mas i mas importante. 

 

Algu ku ta sosodé na e momento akí, dentro di 5 minüt por ta online den medionan di notisia riba internet.  Esaki ta trese retonan nobo kuné tambe. No tur kos ku publiká òf kompartí riba internet ta notisia verídiko. Pero ta nèt esaki ta pone tambe ku prensa di kalidat, ku sa di distinguí entre echo i  informashon, rumor sin base, òf asta notisia falsu, ta mas importante ku nunka.

 

Ta p’esei Kolegio Ehekutivo ta yama pabien na prensa riba e dia ku ta selebrá importansia di prensa. Masha pabien!  

 

BESTUURSCOLLEGE : VRIJE EN KRITISCHE PERS BELANGRIJK 

 

Kralendijk  – Een vrije en kritische pers is belangrijk voor Bonaire. Zo heeft  het bestuurscollege verklaard naar aanleiding van de Dag van de Pers.  De pers volgt de ontwikkelingen op het eiland en stelt kritische vragen als dat nodig is. Het is van belang dat de pers zaken die het daglicht niet kunnen verdragen aan de kaak stelt en vragen daarover durft te stellen. Dat houdt bestuurders maar ook andere op het eiland aanwezige organen, scherp. Een scherpe en vrije pers  is een van de hoekstenen van onze democratie.

 

Op Bonaire geldt 1 september als de lokale Dag van de Pers, 3 mei is de internationale dag van de persvrijheid. De pers speelt een hele belangrijke rol bij het informeren van de bevolking. Dat kan gaan over de actualiteit en alledaagse zaken die op het eiland spelen. De media hebben echter ook een belangrijke rol bij het uitdragen van een visie of het uitdragen van het beleid van de overheid. 

 

Recente voorbeelden zijn de implementatie van de nieuwe wegenverkeersverordening, maar ook de oproep via de media om mee te helpen om Bonaire schoon te houden. Onmisbaar en van onschatbare waarde is de rol van de pers op momenten dat er calamiteiten dreigen of daadwerkelijk plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de bevolking op de hoogte is van de laatste stand van zaken. 

 

Bonaire kent ondanks een relatief kleine bevolking een bijzonder gevarieerd perslandschap. Van oudsher spelen kranten en radiostations een belangrijke rol. In toenemende mate is er ook sprake van lokale televisiestations, terwijl ook online media een steeds grotere rol krijgen in  de informatie- en nieuwsvoorziening. 

 

Iets dat nu gebeurt, kan letterlijk 5 minuten later online staan. Dat levert soms ook nieuwe uitdagingen op. Nieuws dat social media verschijnt en volop wordt gedeeld, is niet altijd accuraat. Juist dat maakt de aanwezigheid van een goede pers, die het kaf van het koren weet te scheiden, belangrijker dan ooit. 

 

Het bestuurscollege van het Openbaar Lichaam feliciteert de voltallige pers met de dag waarop het belang van de pers wordt gevierd. Masha pabien!

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: