Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zondagmiddag 12:00 uur, 22 september 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zondagmiddag 12:00 uur, 22 september 2019.

Opgesteld op: zaterdag 20 september 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Overwegend half bewolkt met kans op enkele plaatselijke buien.

De verwachte maximumtemperatuur zal 33 ̊C en de minimumtemperatuur zal 27 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:33 uur.

Wind: Tussen oost en zuidoostelijke richting en zwak tot matig; windkracht 2 tot 3 (7 tot 19 km/uur, 4 tot 10 knopen). Nu en dan uitschieters in en nabij buien tot matig; windkracht 4 (20 tot 30 km/uur, 11 tot 16 knopen).

Weeroverzicht: In de komende 24 uur zal door de aanwezigheid van vochtigheid in de onderste luchtlagen van tijd tot tijd meer bewolking over de lokale regio trekken en plaatselijk kunnen deze een bui veroorzaken. Verder zal de wind vandaag en morgen iets toenemen waardoor het iets minder heet zal aanvoelen.

Zee condities: Over het algemeen kalm met golfhoogtes van 0.5 meter of minder (2 voet).

Significante tropische weersystemen:  Tropische storm Jerry bevond zich vanochtend op een afstand van ongeveer 400 kilometer ten Noord-noordoosten van Puerto Rico en trekt verder in een noordwestelijke richting. Twee andere storingen bevonden zich vanochtend over midden en oostelijk Atlantische Oceaan en hebben kans om verder te ontwikkelen in de komende dagen. Deze tropische weersystemen vormen geen bedreiging voor Curaçao maar de Meteorologische dienst zal deze systemen nauwlettend blijven volgen.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot maandagmiddag: Overwegend half bewolkt met kans op een ochtend bui en wederom zwakke wind veld.

Meteoroloog: Abraham.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: