Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 10 oktober 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 10 oktober 2019.

Opgesteld op: woensdag 9 oktober 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer:
 Half tot zwaar bewolkt en zowel vandaag en morgen met enkele plaatselijke buien. Hier en daar vergezeld van onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 31 ̊C en de minimumtemperatuur zal 25 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:21 uur.

Wind: Uit oostelijke richtingen en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Overdag en in buien, af en toe vrij krachtig tot krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave bevond zich vanochtend nabij ons eiland en trekt langzaam in westelijke richting weg. Dit weersysteem koppelt zich met de Inter Tropische Convergentie Zone en naar verwachting zal ook in de komende dagen van tijd tot tijd vrij veel bewolking met regenbuien op delen van ons eiland ontstaan. Van oost naar west werden tussen 8 uur gisterochtend tot vanochtend de volgende hoeveelheden regen afgetapt: Seru Kokori 19.2 mm, Spaanse Water 4.2 mm, Midden-Seinpost 8.8 mm, Van Engelen 16.0 mm, Steenrijk 5.2 mm, Onverwacht 15.0 mm, Hato 5.4 mm, Seru Mahuma 3.0 mm, Soto 3.0 mm en Savonet 10.4 mm. Los hiervan wordt voor de rest van deze werkweek weinig verandering in het windpatroon verwacht, behalve in en nabij zwaardere buien zal het iets harder waaien.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes van 0.5 meter tot 1.5 meter (2 tot 5 voet).

Significante tropische weersystemen: Geen

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot vrijdagmiddag: Nog altijd half tot zwaar bewolkt met enkele plaatselijke buien en onweer.

Meteoroloog: Coffie

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: