Petishon pa restorá Tula su honor

Petishon pa restorá Tula su honor

Geplaatst op 4 Novèmber 2019 dor di Ministerio di Asuntunan General i Promé Minister

Willemstad – Djaluna 4 novèmber un delegashon di Plataforma Sklabitut i Herensia di Sklabitut a bishitá Gobernador di Kòrsou, S.E. L. George-Wout. 

Riba portrèt: Gobernador di Kòrsou S.E. George-Wout ku e karta ku mester entregá na nòmber di Plataforma Sklabitut i Herensia di Sklabitut.

3 Òktober 2019 Plataforma Sklabitut i Herensia di Sklabitut a tene un tribunal di pueblo riba plenchi dilanti Palasio di Gobernador en konekshon ku konmemorashon di e kondena di Tula i su kompañero luchadónan di libertat dia 2 Òktober 1795 i e ehekushon di e sentensia aki 3 Òktober 1795. E desishon di e tribunal di pueblo tabata unánime. A disidí di, ku intervenshon di Gobernador di Kòrsou, entrega un karta na  gobièrnu di Reino Hulandes ku e petishon pa rehabilitá e éroe nashonal Tula c.q. restorá Tula su honor. 4 novèmber 2019 a entrega gobernador e karta aki durante di e bishita.

Verzoek Tula in ere te herstellen

Geplaatst op 4 november 2019 door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

Willemstad- Op maandag 4 november heeft een delegatie van “Plataforma Sklabitut i Herensha di Sklabitut” een bezoek gebracht aan de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout.


Op de foto: de Gouverneur van Curaçao, H.E. George-Wout, met de te overhandigen brief  namens “Plataforma Sklabitut i Herensha di Sklabitut”

“Plataforma Sklabitut i Herensha di Sklabitut” heeft op 3 oktober jongstleden op het plein voor het Paleis van de Gouverneur een volkstribunaal gehouden in verband met de herdenking van de veroordeling van Tula en zijn mede-vrijheidsstrijders op 2 oktober 1795 en de executie van dit vonnis op 3 oktober 1795. De uitspraak van dit volkstribunaal was unaniem en er werd besloten om door tussenkomst van de Gouverneur van Curaçao een brief aan de regering van het Koninkrijk der Nederlanden te overhandigen met het verzoek om de nationale held Tula te rehabiliteren c.q. in ere te herstellen. Deze brief is dan ook tijdens de opwachting op 4 november aan de Gouverneur aangeboden.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: