Eerstesteenlegging Vleugel A Richardushuis

Eerstesteenlegging Vleugel A Richardushuis

 

Willemstad – Op 27 november 2019 was het de eer aan Minister Hensley Koeiman van het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) om de eerste steen te leggen ten behoeve van de renovatie van een vleugel van de locatie Richardushuis, gelegen te Sta. Rosa. Het Richardushuis is één van de voorzieningen van de Stichting Birgen di Rosario (Birgen).

Met een riante donatie van circa een half miljoen gulden draagt het Ministerie van Sociale 

Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) bij aan de ouderzorg op Curaçao. Met genoemd bedrag zal een transformatie van één van de vleugels van de locatie Richardushuis te Sta. Rosa worden gerealiseerd. De Stichting Birgen di Rosario, die zorg en activiteiten verleent aan ouderen vanaf 60 jaar is zeer dankbaar met deze prachtige donatie, waarmee ze een hogere levenskwaliteit en meer privacy kunnen bieden aan hun cliënten. De werkzaamheden van de vleugel in de voorziening te Richardushuis zijn op 11 november 2019 gestart met het sloopwerk. De verbouwing zal een tijdsbeloop hebben van 70 werkdagen. Half maart 2020 zal de aannemer, Frens Construction, klaar zijn met de verbouwing. De vleugel zal worden verbouwd op een dusdanige wijze dat een grote zaal van 20 kamers onderverdeeld zal worden in kleinere kamers van 2 a 3 bedden. Elke kamer krijgt zijn eigen sanitaire ruimte met alle benodigde voorzieningen. Voorts zal de zusters post worden gemoderniseerd, als ook de dokterskamer. Een en ander ten behoeve van het vergroten van de privacy en het woongenot van de client en het werkplezier van het personeel. 

 

Minister Hensley Koieman heeft de eerste steen op een vakkundige en ervaren wijze geplaatst.

 


 

Willemstad, – Dia 27 di november 2019 a toka honor na Minister Hensley Koeiman di e Ministerio di Asuntonan Sosial, Labor i Bienestar pa pone e prome piedra pa loke ta trata renobashon di un ala di e lokalidat Richardushuis, situa na Sta. Rosa. Richardushuis ta un di e fasilidatnan di e Fundashon Birgen di Rosario (Birgen).

 

Ku un donashon kuantioso di kasi mei mion florin Ministerio di Asuntonan Sosial, Labor i Bienestar ta kontribui na kuido di hende grandi na Korsou. Ku e suma menshona lo transforma un di e alanan di e lokalidat Richardushuis na Sta. Rosa. Fundashon Birgen di Rosario ku ta ofrese kuido i aktividat na grandinan for di 60 aña ta masha gradisidu pa e donashon bunita aki, ku kua nan por realisa un oumento di e kalidat di bida i duna mas privasidat na e klientenan.

 

E trabounan na e ala di e lokalidat Richardushuis a kuminsa dia 11 di november 2019. A start ku e parti di basha sierto partinan abou. E renobashon lo tuma un lapso di tempu di 70 dia. Pa medio mart 2020 e kompania di kontrukshon Frens Construction lo ta kla ku e remodelashon. E ala lo wordu renoba di tal forma ku e sala grandi di 20 kama lo wordu separa den kambernan di 2 pa 3 kama. Kada kamber ta hana su propio parti sanitario.  Tambe lo modernisa e kantor di zuster i e kantor di e dokter. Tur esaki pa oumenta e privasidat i e plaser di biba di e grandinan i e plaser di traha di e trahadornan.

 

Minister Hensley Koeiman a pone e prome bloki manera un homber di fishi ku hopi eksperensia!

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: