Areglo temporal pa servisio di tou den haf; Ta trahando riba solushon struktural  / Tijdelijke regeling voor sleepdienst in haven; aan structurele oplossing wordt gewerkt

Areglo temporal pa servisio di tou den haf;

Ta trahando riba solushon struktural 

 

Kralendijk Departamentu di ‘Haven en Loodswezen’ di Entidat Públiko Boneiru a bini ku un areglo temporal pa tene nos haf aksesibel durante e periodo ku e toubot OLA, ku awor aki ta duna servisio, temporalmente ta disponibel den un forma hopi limitá. Motibu pa e medida aki ta e súplika di su doño KTK pa por hasi uso di e toubot mas tantu biaha na Kòrsou, pa motibu ku mester hasi trabounan di mantenshon na e otro toubotnan.

 

Konforme palabrashonnan ku a hasi anteriormente den e aña aki entre ‘Haven en Loodswezen’, Bopec i KTK, e toubot OLA ta disponibel ora esaki ta nesesario. No por hasi uso di un otro toubot pa remplasá OLA sin ku mester paga Reino un suma grandi di ABB un biaha mas pa hasi esaki. Pa e motibu aki Ofisina di Haf den palabrashon ku Inspekshon di Nabegashon di Hulanda a inventarisá kon por mantené e dunamentu di servisio i siguridat den haf den e periodo ku OLA ta den uso na Kòrsou.

 

‘Sinkronisando yegada di barkunan ku no por drenta haf sin servisio di tou ku tur partidonan embolbí, nos por a traha un planifikashon di manera ku no ta stroba ningun kompania di barku i ku siguridat no ta kore riesgo. Bentaha ta ku nos tin un haf habrí, sin pasada òf entrada smal’, segun kapitan di haf Günther Flanegin. Di tur manera uso di OLA ta di índole temporal. ‘Pa hasi desaroyo mas aleu di nos haf  posibel, presensia permanente di un toubot ta deseabel. Ya kaba a adaptá reglamentu di haf den e sentido ei. E intenshon ta pa bai buska un solushon struktural despues di firmamentu di un konbenio di koperashon ku Hulanda, entre otro pa medio di duna un konseshon na esun ku bini ku e mihó oferta pa ofresé servisio di tou den tur haf di Boneiru. Naturalmente den esei nos ta tene kuenta ku e gastunan, pero tambe ku e echo ku un kompania ta dispuesto pa duna trabou na nos trahadónan lokal’, segun kapitan di haf Flanegin.           

 

 

Tijdelijke regeling voor sleepdienst in haven;

aan structurele oplossing wordt gewerkt

 

KralendijkDe afdeling Haven en Loodswezen van het openbaar lichaam Bonaire heeft een tijdelijke regeling getroffen om de haven toegankelijk te houden gedurende de periode dat de dienstdoende sleepboot OLA tijdelijk in slechts beperkte beschikbaar is. Aanleiding voor de maatregel is het verzoek van eigenaar KTK de sleepboot vaker in de thuisbasis op Curaçao in te mogen zetten vanwege het feit dat aan andere sleepboten onderhoud moet worden gepleegd.

Conform de eerder dit jaar gemaakte afspraken tussen de afdeling Haven en Loodswezen, Bopec en KTK is de sleepboot OLA beschikbaar wanneer nodig. Voor de OLA kan geen vervangende sleepboot worden gebruikt zonder dat daarvoor bij aankomst op Bonaire opnieuw een groot bedrag aan ABB aan het Rijk moet worden afgedragen. Reden waarom het Havenkantoor in samenspraak met de Scheepvaartinspectie Nederland heeft geïnventariseerd hoe de dienstverlening en veiligheid in de haven kunnen worden gehandhaafd in de periode dat de OLA op Curaçao wordt ingezet.

 

,,Door aankomsten van schepen die niet zonder sleepdienst de haven kunnen binnenvaren met alle betrokken partijen af te stemmen hebben we een planning kunnen maken zodat geen enkele reder hinder ondervindt en de veiligheid niet in het gedrang komt. Het voordeel is dat we een open haven hebben, zonder sluis of nauwe ingang”, aldus havenmeester Günther Flanegin.

De inzet van de OLA heeft sowieso een tijdelijk karakter. ,,Om de verdere ontwikkeling van de haven mogelijk te maken is de permanente aanwezigheid van een sleepboot gewenst. Het havenreglement is al in die zin aangepast. Het is de bedoeling om na de ondertekening van een samenwerkingsconvenant met Nederland gezamenlijk op zoek te gaan naar een structurele oplossing, onder meer door het aan de beste bieder verstrekken van een concessie om in alle havens van Bonaire sleepdiensten te mogen aanbieden.  We kijken daarbij uiteraard naar de kosten, maar ook of een bedrijf bereid is lokale arbeidskrachten aan te stellen”, aldus havenmeester Flanegin.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: