Partisipashon di empleadonan públiko na éksitoso Masterclass tokante Legislashon

Partisipashon di empleadonan públiko na éksitoso Masterclass tokante Legislashon

Geplaatst op 07 February 2020 dor di Ministerio Asuntunan General i Promé Minister

WILLEMSTAD – Den siman di 20 te ku 24 di yanüari 2020 Direktorado di Asuntunan Hurídiko a organisá un Masterclass Legislashon bou di liderato di Profesor Philip Eijlander ku ta konektá na Universidat di Tilburg. Aña pasá partisipantenan for di diferente ministerio, esta Ministerio di Finansa, Ministerio di Desaroyo Sosial, Labor i Bienestar, Ministerio di Asuntunan General i tambe organisashonnan di Gobièrnu manera Gaming Control Board i Universidat di Kòrsou Dr. Moises Da Costa Gomez, ya a kompletá e kurso básiko ku éksito.

Ministerio di Asuntunan General, partikularmente Direktorado di Asuntunan Hurídiko a organisá e kurso aki pa proveé kapasidat di legislashon. Manera ta konosí, formulashon di regla hurídiko ta mas ku skibimentu di teksto. Bo mester hasí estudio i desaroyá maneho. Den e masterclass aki partisipantenan a siña kon formulá un ‘startnotitie.’ Propósito di un ‘startnotitie’ ta pa den komienso di un proyekto di legislashon duna un bon deskripshon di e análisis di e problema, eskoho di instrumento i posibel konsekuensia di e maneho ku mester implementá. Den e di dos parti di e masterclass aki e partisipantenan a formulá legislashon hurídiko ku ayudo di e ‘startnotitie’ formulá, bou di guia di Profesor Willem Konijnenbelt.

Klek aki pa ehèmpel di un ‘startnotitie’.

 


Participatie ambtenaren aan succesvolle Masterclass Wetgeving

Geplaatst op 01 January 1970 di door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

WILLEMSTAD – In de week van 20 tot en met 24 januari 2020 heeft Wetgeving en Juridische Zaken een Masterclass Wetgeving, onder leiding van Professor Philip Eijlander, die aan de Universiteit van Tilburg is verbonden, georganiseerd. De participanten, afkomstig van onder andere de verschillende ministeries, te weten het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, en het Ministerie van Economische Ontwikkeling, het Ministerie van Algemene Zaken zelf, alsook van aan de overheid gerelateerde instellingen, zoals de Gaming Control Board en de University of Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez, hebben allen het jaar hiervoor reeds de Basiscursus wetgeving met succes afgerond.

Het Ministerie van Algemene Zaken, in het bijzonder de Directie Wetgeving en Juridische Zaken, organiseert deze cursus om in de behoefte aan wetgevingscapaciteit te voorzien. Het opstellen van wettelijke regels houdt namelijk meer in dan alleen het schrijven van teksten. Er moet hiervoor ook onderzoek worden gedaan en beleid worden ontwikkeld. In deze masterclass hebben de participanten geleerd hoe een startnotitie op te stellen. De startnotitie is bedoeld om bij aanvang van een wetgevingsproject een goede beschrijving te geven van de probleemanalyse, instrumentkeuze en mogelijke gevolgen van het in te zetten beleid. In het tweede deel van deze masterclass hebben de participanten aan de hand van de opgestelde startnotitie, onder leiding van Professor Willem Konijnenbelt, een wettelijke regeling opgesteld.

Klik hier voor een voorbeeld van een startnotitie.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: