KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUINTERNASHONALNOTISIA

Debat en briefing over het coronavirus: terugblik 20 mei (Full Video)

Debat en briefing over het coronavirus: terugblik 20 mei

21 mei 2020

De Tweede Kamer debatteerde op woensdag 20 mei plenair over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat kregen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten terug te lezen, luisteren en bekijken.

20 mei: briefing update coronavirus

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport hield van 9.30 tot 12.00 uur een technische briefing. Kamerleden kregen een update van experts over de laatste ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus. De stemmingen vinden plaats op dinsdag 26 mei.

Het eerste gedeelte van de briefing werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hij informeerde de Kamerleden over groepsimmuniteit en de exit-strategie. Ook ging hij in op een internationale vergelijking. In het tweede gedeelte sprak Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid van GGD Hollands Midden, met de Kamerleden over het testbeleid en het bron- en contactonderzoek. Marian Kaljouw, voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit, ging in op het opstarten van de reguliere zorg.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: