Notisia di polis di djabièrnè 23 di òktober te ku djaluna 26 di òktober 2020/Politieberichten van vrijdag 23 oktober tot en met maandag 26 oktober 2020

 

Reshèrsi

Riba djamars 13 di òktober a drenta keho di ‘skimming’. Skimming ta ora tersera nan kopia informashon di pago for di un tarheta di banko i sigui uza esaki. E departamentu di reshèrshi di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense huntu ku e banko konserní ta hasiendo investigashon den e kaso aki. 

 

Notisia di polis di djabièrnè 23 di òktober te ku djaluna 26 di òktober 2020
Den oranan di mardugá di djadumingu 25 di òktober mardugá, a detené un hòmber di M.R.C. di 54 aña, na Kaya C.E.B. Hellmund, en konekshon ku ela nenga pa di kolaborá ku e derechi di identifikashon.

Den oranan trempan di mainta sentral di polis a risibí notifikashon ku un hòmber ku lo mester a kai for di e pir ku ta transportá salu na e parti sùit di e isla. Na yegada di polis i ambulans a tuma nota ku e hòmber for di e pir ku ta den e kura será. Brantwer mester a bini na e sitio pa duna asistensia nesesario. E víktima a keda transportá pa hospital pa trato médiko. Polis ta enfatisá ku aktitut iresponsabel, a kousa di por ehèmpel konsumo di alkohòl, por tin konsekuensianan fèrfelu. P’esei semper tene bo mes na reglanan i prevení problema pa bo mes i otronan.

Algu mas lat riba e mes mainta a detené un hòmber di inisial S.V.S.S. di 17 aña di edat na Kaya Seminole en konekshon ku destrukshon i maltrato.

Alrededor di 6.15 di atardi, patruya a konstatá un aglomerashon di hende na altura di un bar situá riba Kaya dr. J.G. Hernandez. Na momentu ku polis a bai pa atendé ku esaki i un bringamentu ku a forma, e públiko a bai kontra polis i a tira nan ku bòter di serbes. Dor di esaki polis a hañ’é obligá pa los un tiru di atvertensia. A detené un hòmber di inisialnan C.G.C di 38 aña di edat i un hòmber di inisialnan L.J.M di 36 aña di edat.  A sera e establesimentu en konekshon ku violashon di e ordenansa di emergensia.

Den e wikènt tras di lomba a kontrolá diferente vehíkulo na vários sitio. A duna prosès ferbal pa entre otro kore sin hèlm i sin reibeweis. Tambe a detené un hòmber di inisial W.W.P. di 22 aña dor ku e tabata manehá bou di influensia. E no tabatin reibeweis tampoko ni e outo no tabatin plachi number patras. A hiba un otro outo warda di polis tambe komo kue shofùr tabatin un bòter di serbes huntu kuné.

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.


Opsporing

Op dinsdag 13 oktober is aangifte gedaan van skimming. Skimming is wanneer de betaalgegevens van een betaalpas door derden gekopieerd en verder gebruikt worden. 

De afdeling opsporing van het Korps Politie Caribisch Nederland is samen met de betreffende bank onderzoek aan het verrichten naar deze zaak. 

 

Politieberichten van vrijdag 23 oktober tot en met maandag 26 oktober 2020

In de nachtelijke uren van zondag 25 oktober, omstreeks 02.00 uur, werd een man met initialen M.R.C. van 54 jaar, aan de Kaya C.E.B. Hellmund, aangehouden wegens het weigeren te voldoen aan de identificatieplicht.

 

In de vroege ochtenduren kreeg de politiecentrale melding dat er een man van de zout pier aan zuidkant is gevallen. Bij aankomst van de politie en de ambulance bleek dat de man van  de pier was gevallen dat zich op een afgesloten deel bevond. Hierdoor moest de brandweer ter plekke komen om de nodige assistentie te verlenen. Het slachtoffer was ernstig gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.  De politie wil benadrukken dat onverantwoordelijk gedrag als gevolg van bijvoorbeeld, alcoholgebruik, nare consequenties kan hebben. Hou je aan de regels en voorkom problemen voor jezelf en anderen. 

 

Iets later op de ochtend van dezelfde dag werd een man met initialen  S.V.S.S. van 17 jaar, aan de Kaya Seminole aangehouden wegens vernieling en mishandeling.

 

Omstreeks 18.15 uur werd door een dienstdoende patrouille een samenscholing van mensen geconstateerd bij een bar aan de Kaya dr. J.G. Hernandez. Op het moment dat de politie de aanwezigen hierop wilde attenderen, ontstond er een vechtpartij. De menigte keerde zich tegen de politie en bekogelde de agenten met bierflessen.  De  agenten zagen zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. De mannen met initialen C.G.C van 38 jaar en L.J.M van 36 jaar, werden aangehouden. De bar werd wegens overtreding van de noodverordening, gesloten.

 

Afgelopen weekend werden op diverse locaties verschillende voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. Er werden processen verbaal uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder helm en het rijden zonder rijbewijs. Er werd ook een man met initialen W.W.P. van 22 jaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had ook geen rijbewijs en de auto had ook geen achter kentekenplaat.  Een auto werd naar het politiebureau gebracht omdat de bestuurder een fles bier bij zich had. 

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: