Boneiru ta risibí di dos transporte di bakuna / Bonaire ontvangt tweede zending vaccins

Boneiru ta risibí di dos transporte di bakuna

 

Kralendijk – E di dos transporte di bakuna di Pfizer a yega ku KLM na Aeropuerto Flamingo. Awe tardi, djamars 9 di mart, e departamentu di Saluridat Públiko a risibí esaki na aeropuerto. E bakunanan ta destiná pa e gruponan di enfoke personal den kuido i hendenan riba 60 aña. Boneiru ta haña na tur kuater transporte ku Pfizer. Ta spera e di tres transporte 30 di mart, e di kuater 20 di aprel. 

 

For di prinsipio di e bakunashonnan 22 di febrüari, mas ku 2500 hende, mas ku 50% di tur dos grupo di enfoke, a registrá nan mes na Salubridat Púbiko. Di e kantidat akí, mientrastantu mas ku mil hende a  haña nan promé angua. Mester di dos angua ku e bakuna di Pfizer. Minimalmente tres siman despues di e promé angua, ta pasa e di dos. Ku e kuater transportenan por bakuná na tur 4680 hende den e gruponan di enfoke dos biaha. 

 

Despues di bakunashon tambe hende por keda infektá i, sin ku nan mes bira malu di esei, infektá otro. P’esei Salubridat Públiko ta enfatisá ku tene distansia, bisti tapaboka, laba man ku frekuensia i mas tantu posibel traha na kas ta keda importante. Mester bakuná por lo ménos 70% di poblashon pa por para transmishon di e vírùs. 

 

 

 

Bonaire ontvangt tweede zending vaccins

 

Kralendijk – De tweede zending met Pfizer vaccins is met de KLM aangekomen op Flamingo Airport. Vanmiddag, dinsdag 9 maart, nam de afdeling Publieke Gezondheid (PG) deze op het vliegveld in ontvangst. De vaccins zijn bestemd voor de doelgroepen zorgpersoneel en 60-plussers. Bonaire krijgt in totaal vier zendingen met Pfizer. De derde zending wordt op 30 maart verwacht, de vierde op 20 april. 

 

Sinds het begin van de vaccinaties op 22 februari hebben meer dan 2500 mensen, ruim 50% van beide doelgroepen, zich bij PG geregistreerd. Van dit aantal hebben meer dan duizend mensen inmiddels hun eerste prik gehad. Er zijn twee prikken met het Pfizer vaccin nodig. Minimaal drie weken na de eerste prik wordt de tweede prik gegeven. Met de vier zendingen kunnen alle 4680 mensen binnen de doelgroepen twee keer worden gevaccineerd. 

 

Ook na de vaccinatie kunnen mensen nog besmet raken en, zonder daar zelf ziek van te worden, anderen besmetten. Daarom benadrukt PG dat afstand houden, een mondkapje dragen, handen vaak wassen en zoveel mogelijk thuis werken belangrijk blijft. Minstens 70% van de bevolking moet gevaccineerd zijn om het overbrengen van het virus te kunnen stoppen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: