Notisia di polis di djabièrnè 26 di mart te ku djaluna 29 di mart 2021/Politieberichten van vrijdag 26 maart tot en met maandag 29 maart 2021

 

Notisia di polis di djabièrnè 26 di mart te ku djaluna 29 di mart 2021

 

Ta kontinuá ku kòntròl riba kumplimentu ku ordenansa di emergensia

Kuerpo Polisial Hulanda Karibense den kolaborashon ku Koninklijke Marechaussee (KMAR) i e direktorado di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, wikènt tras di lomba a tene un kòntròl multidisiplinario en konekshon ku toke di keda.

Djabièrnè i djasabra

Algun establesimentu tabata habrí ainda despues di 8 or di anochi pa benta di  kuminda i/òf bebida alkohóliko. Direktorado di Supervishon i Mantenshon a sera e establesimentunan aki te un otro aviso

Violashon di toke di keda

E tim a konstatá ku, no opstante e toke di keda di  9 or di anochi, tòg tabatin hende den outo riba kaya. Un total di 25 persona a haña un prosès ferbal pa no kumpli ku e toke de keda.

Vandalismo i baldadi

Durante di e toke di keda a tira un patruya ku a kore pasa ku bòter di serbes. E sospechoso a reakshoná  verbalmente agresivo ora a bai atendé. Tabatin mas hende na e sitio. A hasi un detenshon en konekshon ku insulto di un ámtenar den funshon.   Tambe a detené sinku persona en konekshon ku violensia públiko, violensia/menasa i resistensia kontra un ámtenar den funshon, insulto di un ámtenar den funshon, maltrato premeditá i maltrato ku un arma.

Aglomerashon i prohibishon di alkohòl

Riba djasabra atardi a kontrolá bichnan riba aglomerashon i konsumo di alkohòl. Na un bich na e parti sùit a pidi un grupo di 15 persona pa bandoná e sitio.  Na dos bich a topa personanan ku bebida alkohóliko. Nan a haña un prosès ferbal. Un persona ku tabatin kokolishi di karkó huntu kuné tambe a haña un prosès ferbal. Na dos kunuku a duna un grupo di 25 i un grupo di 10 persona prosès ferbal pa aglomerashon i pa konsumo di alkohòl.  Na un kas tambe a topa ku un grupo di 10 persona ku a haña prosès ferbal pa konsumo di alkohòl. 

 

Violashon di Lei di Opio

A topa un hòmber riba kaya ku droga den su poseshon. A konfiská e droga i a detené e hòmber en konekshon ku violashon di Lei di Opio BES. El a haña un prosès ferbal tambe komo ku e no tabata kumpli ku e toke di keda.

 

Diferente sendementu di kandela 

Djabièrnè anochi a drenta notifikashon di un kandela den besindario di Skol Amplio Papa Cornes. Brantwer a paga e kandela i no tabatin herido. Djasabra tambe tabatin notifikashon di kandela riba tereno di aeropuerto. A resultá ku e kandela a inisiá pafó di e kura i a kima bai paden. Brantwer a paga e kandela i no tabatin herido.

 

Djadumingu

Durante di kontrol den vários bario a duna un total di 40 prosès ferbal pa violashon di e ordenansa di emergensia i a detené dos persona. 

 

E tim multidisiplinario lo sigui kontrolá di forma aktivo e periodo benidero. Na momentu ku no ta kumpli ku e ordenansa di emergensia lo duna un prosès ferbal.

Un biaha mas ta hasi un yamada na un i un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van vrijdag 26 maart tot en met maandag 29 maart 2021

 

Controle op naleving avondklok wordt voortgezet 

Het Korps Politie Caribisch Nederland in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, hebben afgelopen weekeinde multidisciplinaire controles uitgevoerd in verband met de avondklok. 

 

Vrijdag en zaterdag

Enkele horecagelegenheden waren nog open na 20:00 uur voor de verkoop van voedsel en/of drank. De gelegenheden werden tot nader orde door het personeel van Toezicht en Handhaving gesloten.

 

Overtreding avondklok

Het team constateerde dat ondanks de avondklok van  21.00 uur, er toch mensen in hun auto’s op straat waren. Een totaal van 25 personen kreeg een proces verbaal voor het overtreden van de avondklok. 

 

Vandalisme en baldadigheid

Tijdens de avondklok werd er een bierfles naar een langsrijdende patrouille gegooid. Tijdens het aanspreken werd er verbaal agressief gereageerd. Er waren meerder mensen ter plaatste. Er werd een aanhouding verricht wegens belediging van een ambtenaar in functie.  Ook werden er vijf personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging, geweld, bedreiging en verzet tegen een ambtenaar in functie, het niet voldoen aan vorderingen van de politie, belediging van een ambtenaar in functie, mishandeling met voorbedachte rade en mishandeling met een wapen. 

 

Samenscholing en alcoholverbod

Op zaterdagmiddag werden de stranden gecontroleerd op samenscholing en alcoholconsumptie. Bij een strand aan de zuidelijke kant werden 15 mensen weggestuurd. Bij twee stranden werden mensen aangetroffen met alcoholische dranken. Zij kregen een proces verbaal. Er werd ook een proces verbaal gegeven aan een persoon die karko schelpen bij zich had. Bij twee kunukus werden een groep van 25 personen en een groep van 10 personen bekeurd voor samenscholing en het nuttigen van alcohol. Bij een woning werd ook een groep van 10 personen aangetroffen. Zij kregen een proces verbaal voor het nuttigen van alcohol. 

 

Overtreding Opiumwet

Er werd een man  op straat aangetroffen met harddrugs op zak. De drugs werd in beslag genomen en de man is aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES en ook kreeg hij een proces verbaal voor het overtreden van de avondklok. 

 

Diverse brandstichtingen

Vrijdag avond kwam er melding van een brandstichting binnen in de omgeving van de Skol Amplio Papa Cornes. De brandweer bluste de brand en er raakte niemand gewond. 

Zaterdag kwam  ook een melding van brand op het terrein van de luchthaven binnen. De brand bleek buiten te zijn gestart en was binnen het hek aan het doorbranden. De brandweer bluste de brand en er raakt niemand gewond.

 

Zondag

Bij de controle in diverse wijken werden 40 processen verbaal gegeven voor het overtreden van de noodverordening en werden er twee personen aangehouden.   

 

Het multidisciplinair team zal de komende periode actief blijven handhaven. Bij het niet naleven van de noodverordening zal er een proces verbaal worden uitgeschreven.

Er gaat nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: