Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

14 april 2021

De Tweede Kamer debatteert donderdag 15 april vanaf 13.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat krijgen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. De powerpointpresentaties vindt u bij aanvang van de briefing in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.
Kamerleden debatteren op donderdag 15 april onder meer over de vaccinatiestrategie van het demissionair kabinet.

Technische briefing: update coronavirus

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) houdt voorafgaand aan het plenaire debat vanaf 9.30 uur een technische briefing. Kamerleden krijgen een update van experts over de laatste ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus. De briefing bestaat uit twee  blokken. Het eerste blok wordt verzorgd door Tiemen Bloemenberg, programmadirecteur Testen en Vaccineren bij GGD GHOR Nederland, en Jaap van Delden, programmadirecteur Covid-19 vaccinatie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het tweede deel worden de Kamerleden bijgepraat door Bart-Jan Kullberg, voorzitter van de Gezondheidsraad, en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Presentaties

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

De Tweede Kamer debatteert vanaf 13.30 uur in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. De Kamerleden spreken over het openingsplan dat tijdens de persconferentie op 13 april door het kabinet is gepresenteerd. Voor het debat komen naar verwachting demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Tamara van Ark van Medische Zorg naar de Kamer.

Coronadebat op donderdag

Voorheen werden de coronadebatten op woensdag gehouden. De voorzitter heeft het debat naar donderdag verplaatst, zodat Kamerleden meer tijd hebben om de brieven die zij na de persconferentie van de bewindslieden ontvangen, te lezen en te betrekken bij het debat.

Volg het live

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: