Informateur brengt verslag uit bij Kamervoorzitter

Informateur brengt verslag uit bij Kamervoorzitter

30 april 2021

Kamervoorzitter Vera Bergkamp ontvangt om 11.00 uur informateur Herman Tjeenk Willink. Deze biedt dan zijn eindverslag aan van de informatieronde die hij de afgelopen drie weken heeft gedaan.
Kamervoorzitter Vera Bergkamp en Herman Tjeenk Willink in de Stadhouderskamer, die traditioneel wordt gebruikt om de informateur te ontvangen.

Minister van Staat Herman Tjeenk Willink begon op 6 april aan zijn opdracht, nadat de Tweede Kamer hem als informateur had aangewezen in een debat. Een motie van Kamerlid Kaag (D66) om Herman Tjeenk Willink te benoemen, werd aangenomen. In de motie stond dat Tjeenk Willink gesprekken moest voeren met de fracties om te verkennen op welke wijze de vorming van een kabinet kan plaatsvinden. Hij moest binnen drie weken rapport uitbrengen.

Lees hier het eindverslag en de bijlagen:

Ontvangst en persconferentie

Kamervoorzitter Vera Bergkamp ontvangt de informateur om 11.00 uur in de Stadhouderskamer. Na afloop van het gesprek geeft de informateur om 12.00 uur een persconferentie in de Oude Zaal. Deze is te volgen via de livestream van deze site en de app Debat Direct. Deze bijeenkomst wordt live ondertiteld. Kies daarvoor in de video bij instellingen (rechts onderin) voor ondertiteling.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: