Palabrashonnan pa drecha i mantené diferente Sentro di Bario firmá Afspraak om buurtcentra te renoveren en te onderhouden ondertekend

 

Palabrashonnan pa drecha i mantené diferente Sentro di Bario firmá

Kralendijk – Ta renobá Sentro di bario Nikiboko kompletamente. Esaki ta parti di palabrashon hasi entre diputado Nina den Heyer i Ben Oleana di Fundashon Cas Boneriano ku a keda firmá durante un seremonia na kantor di Kolegio Ehekutivo. Aparte di e sentro di bario Nikiboko a palabrá di pone atenshon i mantenshon na sentronan di bario na Nort’i Saliña, Amboina, Tera Kòrá i Antriol / Family Justice Center.

 

Komo parti di e proyekto di desaroyo integral di bario (integrale wijkontwikkeling) di Direktorado di Komunidat i Kuido, a traha un programa dirigí riba trabou komunitario, trabou di bario i bida den bario. E trabounan de FCB lo inkluí e drechamentu i mantenshon di e sentro di barionan.

E proyekto di desaroyo integral pa barionan (IWO), tin atenshon tantu pa e aspektonan físiko komo e aspektonan sosial den bario. Tur esaki pa mehorá e kalidat di bida di e habitante nan den e bario. Mirando ku e sentro di bario ta hunga un papel importante den esaki, Entidat Públiko Boneiru a opta pa duna prioridat na e renobashon di e sentro di barionan pa nan por fungi atrobe komo lugánan di enkuentro unda hóbennan i mayornan ta bini huntu pa siña i dibertí. Tin ku pensa riba entre otro  aktividatnan manera kurso di mekániko, baile, arte, kultura i músika, èts.

Ademas, e sentro di barionan tin un papel speshal den e promoshon, stimulá protekshon di kultura di Boneiru i na mes momento, pone énfasis riba un sosiedat multikultural positivo ku un koheshon sosial fundamental.

E koheshon sosial ta un di e pilarnan di desaroyo di e kalidat di bida den e barionan; unda e habitante nan ta biba huntu kómodamente i tin e mesun oportunidatnan pa bienestar i prosperidat.

Ademas, e koheshon sosial di habitante nan ta funshoná komo un elemento fundamental pa desaroyo sosial di henter Boneiru. Esaki ta kontribuí na e desaroyo ekonómiko sostenibel riba e isla, perseverando asina e naturalesa i e kultura.

FCB ta kuminsá dentro di poko ku e trabounan di renobashon na e sentro di bario Nikiboko, pa pronto e bario por disfrutá di un bunita sentro di bario. 

 


Afspraak om buurtcentra te renoveren en te onderhouden ondertekend

Kralendijk – Het buurtcentrum van Nikiboko wordt volledig gerenoveerd. Dit is onderdeel van een afspraak die is vastgelegd en ondertekend door gedeputeerde Nina Den Heyer en Ben Oleana van Stichting Fundashon Cas Boneriano (FCB) tijdens een plechtigheid in  het kantoor van de Bestuurscollege. Naast renovatie van het buurtcentrum Nikiboko is get de bedoeling om komende jaren onderhoud te plegen aan de buurtcentra: Nort’i Saliña, Amboina, Tera Kora, Antriol/Family Justice Center.

 

Als onderdeel van het project integrale wijkontwikkeling van de Directie Samenleving en Zorg is een programma plan gemaakt gericht op de ontwikkeling van het buurtwerk, buurtleven en leefbaarheid van de wijken. Dit houdt onder andere in; het opknappen en onderhouden van diverse buurthuizen. 

Bij de integrale wijkontwikkeling krijgen zowel de fysieke als de sociale aspecten in de wijken aandacht. Dit om de kwaliteit van leven van de wijkbewoners te verbeteren. Daar de Sentro di Bario’s een heel belangrijke rol hierin hebben, heeft de lokale overheid gekozen prioriteit te geven aan de renovatie van de buurtcentra en deze te ondersteunen om weer ontmoetingsplekken te worden waar jong en oud samenkomen om te leren en plezier te hebben. Denk hierbij aan; het volgen van cursussen zelfwerkzaamheid, dans, kunst, cultuur, muziek, etc. 

Verder zal de buurthuizen een speciale rol spelen bij het promoveren, stimuleren en waarborgen van de Bonairiaanse Cultuur en tegelijkertijd ook het benadrukken van een positieve multiculturele samenleving waar sociale cohesie centraal staat. 

De sociale cohesie is een der bouwstenen voor de ontwikkeling van de leefbaarheid in de wijken; waar de bewoners prettig met elkaar samenleven en gelijkwaardige kansen hebben op welvaart en welzijn. Daarnaast fungeert de sociale cohesie in de wijken, als een bouwsteen voor de sociale ontwikkeling voor heel Bonaire. Dit laatste draagt bij aan een duurzame economische ontwikkeling van het eiland, met behoud van natuur en cultuur.

FCB begint binnenkort met de bouwwerkzaamheden bij het buurtcentrum Nikiboko zodat dat de wijk binnenkort van een mooie buurthuis kan genieten.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: