ENTIDAT PÚBLIKO DI BONEIRU TA FIRMA UN KOMBENIO KU SELIBON PA KREA KUPONAN DI TRABOU OPENBAAR LICHAAM BONAIRE ONDERTEKENT CONVENANT MET SELIBON VOOR HET SCHEPPEN VAN ARBEIDSPLAATSEN

 

ENTIDAT PÚBLIKO DI BONEIRU TA FIRMA UN KOMBENIO KU SELIBON PA KREA KUPONAN DI TRABOU 

 

Kralendijk – Pa medio di proyekto “KREA TRABOU’ Djárason, 9 di yüni entidat públiko di Boneiru a sera un akuerdo ku SELIBON ku e meta pa krea kuponan di trabou pa e personanan ku a keda sin entrada pa motibu di e pandemia di Covid-19.

 

Diputado Hennyson Thielman ku tin e kartera di desaroyo ekonómiko den kolaborashon ku Diputado James Kroon, ùnidat di asuntunan ekonómiko i Plenchi di Trabou a hasi’e posibel pa bini ku diferente proyektonan pa stimulá aktividat ekonómiko i asina krea kuponan di trabou. Algun di e proyektonan di ‘Krea Trabou’ ta primeramente trabounan di mantenshon públiko ku lo wordu ehekutá pa Selibon. Djárason 9 di yüni  direktor di Selibon señor Leito a firma un akuerdo pa kuminsá ku e trabou nan di e proyekto. 

 

Entidat públiko Boneiru pa medio di ‘Krea Trabou’ a destiná 500 mil dòler na proyektonan di mantenshon ku lo ser ehekutá pa Selibon pa krea kuponan di trabou. Algun di e trabounan di mantenshon ta enserá fèrf i touch up sitio nan públiko, pone banki i kap mata. E sitionan ta entre otro Asiento Pir di sùit, rotonde Bonaco, rotonde Nikiboko sùit, rotonde Sabana, rotonde sùrnan di Rozendaal, Plaza Fraternan di Tilburg, algun sitio den sentro di siudat, bushalte den sentro di siudat, bakinan di mata dilanti TCB, Wilhelminaplein, lugá di sinta dilanti duana, lugá di sinta plasa machi Mimi, lugá di sinta dilanti kantor di haf, speeltuin Rincon, Plasa Broertje Janga i plenchi su tras i dak dilanti pompstashon di Rincon. 

 

E suma total di 500 mil dòler prinsipalmente ta pa kubri e gastunan di salario i seguro pa e trahadónan. Total a krea 39 kupo di trabou direkto ku ta konsistí di un tim di kap mata i un tim di mantenshon di áreanan públiko. “Mi ta sumamente kontentu ku e akuerdo aki. Nos di Gobièrnu di Boneiru a traha duru pa por brinda di forma direkto posibilidat di trabou pa esnan ku a pèrdè esaki. Na mes lugá ta hasi mantenshon i krea un moveshon ekonómiko na nos isla” segun diputado Thielman.

 

E intenshon ta pa Selibon tuma personanan ku ta inskribí na Plenchi di Trabou pa asina e kuponan ta bai na e persona nan ku a pèrdè nan trabou òf ta buskando trabou. Selibon su tarea lo ta pa manehá e trabou nan i sòru ku nan ta keda hasi manera palabrá, i komuniká ku Gobièrnu pa loke ta trata w ehekushon di e proyektonan . 

 

 

OPENBAAR LICHAAM BONAIRE ONDERTEKENT CONVENANT MET SELIBON VOOR HET SCHEPPEN VAN ARBEIDSPLAATSEN

 

Kralendijk – Door middel van het project ‘KREA TRABOU’ heeft het Openbaar Lichaam Bonaire op woensdag 9 juni een overeenkomst getekend met de SELIBON met als doel om arbeidsplaatsen te scheppen voor personen die vanwege de COVID-19 pandemie zonder werk zijn komen te zitten.

 

Gedeputeerde Hennyson Thielman die economische ontwikkeling in zijn portefeuille heeft, heeft samen met gedeputeerde James Kroon, de unit economische zaken en Plenchi di Trabou het mogelijk gemaakt om met diverse projecten te komen voor het stimuleren van economische beweging en zodoende arbeidsplaatsen te creëren. Enkele van de ‘Krea Trabou’-projecten zijn ten eerste onderhoudswerkzaamheden in openbare plaatsen die uitgevoerd zullen worden door Selibon. Op woensdag  juni hebben gedeputeerde Thielman en Selibon-directeur Leito een overeenkomst getekend om te beginnen met de werkzaamheden van het project.

 

Door middel van ‘Krea Trabou’ heeft het Openbaar Lichaam Bonaire 500.000 dollar bestemd voor onderhoudswerkzaamheden van Selibon. Enkele van deze onderhoudswerkzaamheden zijn het opknappen en verven van openbare plaatsen, het plaatsen van banken om op te zitten en het snoeien van planten. Deze plaatsen zijn onder andere de banken bij de Nello Craane-pier, de Bonaco-rotonde, de rotonde in Nikiboko Zuid, de Sabana-rotonde, de Zusters van Roosendaal-rotonde, de Plaza Fraternan di Tilburg, enkele plaatsen in het stadscentrum, de bushalte in het stadscentrum, de plantenbakken bij de TCB, het Wilhelminaplein, de zitplaatsen bij het douanekantoor, de zitplek bij de Plaza Machi Mimi, de zitplek bij het havenkantoor, de speeltuin in Rincon, de Plaza Broertje Janga en het pleintje daarachter en het dak bij de benzinepomp in Rincon.

 

Het bedrag van in totaal 500.000 dollar wordt ook aangewend voor de betaling van salarissen en verzekeringen van de arbeiders. Alles bij elkaar worden 39 directe arbeidsplaatsen gecreëerd die bestaan uit een kapploeg en een onderhoudsploeg voor de openbare plaatsen. ‘Ik ben heel blij met deze overeenkomst. Als eilandbestuur hebben wij hard gewerkt om op een directe manier arbeidsmogelijkheden te kunnen aanbieden voor degenen die werkloos zijn geraakt, waarbij tegelijkertijd onderhoud wordt verricht en een economische beweging op ons eiland wordt gecreëerd’, aldus gedeputeerde Thielman. 

 

De bedoeling is dat Selibon arbeiders van Plenchi di Trabou aanneemt, om te verzekeren dat de arbeidsplaatsen gaan naar de personen die hun werk zijn kwijtgeraakt. De taak van de Selibon zal zijn om de werkzaamheden te controleren en ervoor te zorgen dat ze op niveau worden uitgevoerd en naar het eilandbestuur terug te koppelen op het moment dat de werkzaamheden beëindigd worden. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: