Debat over Europa

Debat over Europa

16 juni 2021

Wat is de staat van de Europese Unie? Over die vraag debatteren Kamerleden en Nederlandse EuroparlementariΓ«rs op donderdag 17 juni met de demissionaire minister-president Rutte en minister Kaag van Buitenlandse Zaken. Het debat is vanaf 15.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Onderwerpen

Het plenaire debat vindt plaats naar aanleiding van het rapportΒ Staat van de Europese Unie 2021. Hierin geeft het kabinet haar visie op de EU. Zo’n rapport wordt elk jaar uitgegeven. Tijdens het debat hierover op donderdag 17 juni wordt er onder andere gesproken over de Europese Green Deal, digitalisering en het functioneren van de Europese democratie. Aan het debat doen naast Kamerleden ook zeven EuroparlementariΓ«rs mee namens de VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, SGP en JA21. LeesΒ hierΒ meer over de Tweede Kamer en Europa.

Rondetafelgesprek

Voorafgaand aan het debat is er eenΒ rondetafelgesprekΒ waarin Kamerleden van de vaste commissie Europese Zaken kennismaken met de EuroparlementariΓ«rs die aan het debat meedoen. De deelnemers wisselen met elkaar van gedachten over onder andere het herstel na de coronacrisis, de rechtsstaat in de EU en het klimaatbeleid.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: