Restaurant Associatie (CRA) & Brandweer Curacao in Training / Asosashon di Restourant (CRA) i Brantwer Kòrsou ku kurso.

Restaurant Associatie (CRA) & Brandweer Curacao in Training

In samenwerking met de brandweer van Curacao, heeft de CRA afgelopen weekend de 1ste Cursus brandpreventie en bestrijding gehouden voor verschillende restaurantpersoneel als doel om voldoende informatie te krijgen over het voorkomen, beperken en bestrijden van een (kleine) brand in hun restaurant. Hierdoor kan door snel optreden veel schade worden voorkomen in geval van brand in bijvoorbeeld de keuken. In de cursus kwamen de volgende onderwerpen aan de orde: het ontstaan van brand, het voorkomen van brand, Explosiegevaar van (kleine) gasflessen, het beperken van brand, Het gebruik van kleine blusmiddelen, het toepassen van de verschillende blusstoffen, De termen evacuatie/ ontruiming en ontruimingsplan.

De cursus was 2 dagen en bestond uit twee dagdelen n.l. 1 dag Theorie en de andere dag Praktijk. Aan het einde van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat  van de heer Andy Loefstok. De CRA zal meer van deze cursus organiseren de komende maanden en aanmelden kan via onze mail: info@curacaorestaurants.org

 Papiamentu:

Asosashon di Restourant (CRA) i Brantwer Kòrsou ku kurso.

Den siman ku a pasa aki, huntu ku koperashon di brantwer, CRA a organisá nan promé kurso di prevenshon i kòntròl di kandela, pa pèrsonalnan di diferente restourant, ku meta di haña sufisiente informashon kon pa prevení, limitá i tin kòntròl di un kandela (chikí) na nan restourant. Esaki ta pa e pèrsonal por aktua lihé pa evitá hopi daño di kandela, por ehèmpel den un kushina. E kurso a toka e siguiente temanan: komienso di kandela, kon pa evitá un kandela, peliger di eskplotashon di un bòm di gas (chikí), limitá un kandela, uzo di  ekiponan di blùs i kon pa apliká e tipo di blùsnan, e termino evakuashon / alega i plan di alega.

E ta un kurso di 2 dia di kual ta, 1 dia di teoria i 1 dia di práktika. Na final di e kurso tur partisipantenan ta risibí un sertifikado serka Mr. Andy Loefstok (brantwer). Den e próksimo lunanan, CRA lo organisá mas di e kurso aki. Pa por partisipá por registrá na: info@curacaorestaurants.org

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: