Apertura di sentro di operashon Krus Korá Boneiru

Apertura di sentro di operashon Krus Kòrá Boneiru 

Kralendijk – Krus Kòrá Boneiru den presensia di invitadonan a hasi apertura ofisial di nan sentro di operashon na Antriol pariba. Na e apertura presidente di Krus Kòrá Boneiru, Rignald Marchena, a trese dilanti den su diskurso ku tabata 37 aña pasa, riba inisiativa di Lions Club Boneiru, presedí pa Pierre Boi Chatlein, ku a start ku Krus Kòrá Boneiru. 

P’esei na entrada di e edifisio tin dos kabes di un leon ku ta representá e defensa di Krus Kòrá i representá Lions ku ta esun ku a kuminsá ku Krus Kòrá na Boneiru. Na aña 2019, ku yudansa di Ondersteuning Fonds Zorg, Welzijn en Spòrt Nederland, a kumpra e edifisio i poko poko a kuminsá drecha esaki ku yudansa di krus Kòrá Hulanda i otro instansianan di Boneiru.

Gezaghebber Edison Rijna kende a hasi e apertura ofisial di e edifisio a trese dilanti ku momentu ku su persona a bira gezaghèber shete aña pasa su persona a ser pone na altura ku e ta responsabel pa kombatimentu di krísis i kalamidat riba nos isla. E tempu ei e no tabatin niun eksperensia atministrativo. Danki na amigunan ku ta den Krus Kòrá su persona a logra hopi. Esaki ta e motibu ku e ta para kla pa yuda Krus Kòrá tur momentu ku esakinan presentá pa yudansa òf kualke sugerensia. Finalmente gezaghèber huntu ku Rignald Marchena a firma un akuerdo di Memorandum of Understanding ( MOU). 

 

 

Opening operationeel centrum Rode Kruis Bonaire

Kralendijk – In aanwezigheid van genodigden heeft Rode Kruis Bonaire de officiële opening verricht van haar operationeel centrum in Antriol Pariba. Bij de opening heeft de voorzitter van Rode Kruis Bonaire, Rignald Marchena, in zijn toespraak naar voren gebracht dat 37 jaar geleden begonnen is met Rode Kruis Bonaire op initiatief van de Lions Club Bonaire, toen nog onder voorzitterschap van Pierre Boi Chatlein.

Daarom staan bij de ingang van het gebouw twee leeuwenkoppen die de verdediging van het Rode Kruis symboliseren en tegelijkertijd de Lions Club vertegenwoordigen, die met het Rode Kruis op Bonaire is begonnen. In 2019 werd met hulp van de Ondersteuning Fonds Zorg, Welzijn en Sport Nederland het gebouw aangekocht en langzaamaan is begonnen deze op te knappen met hulp van Rode Kruis Nederland en andere instanties op Bonaire.

Gezaghebber Edison Rijna die de officiële opening heeft verricht, vertelde dat toen hij zeven jaar geleden gezaghebber werd, hij op de hoogte werd gebracht van het feit dat hij verantwoordelijk is voor de crisis- en calamiteitenbestrijding op ons eiland. Dankzij vrienden bij het Rode Kruis heeft hij veel kunnen bereiken. Dit is dan ook de reden dat hij elk moment klaar staat om het Rode Kruis te helpen, wanneer de leden bij hem aankloppen voor hulp of met suggesties. Tot slot hebben gezaghebber Edison Rijna en Rignald Marchena gezamenlijk een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend.   

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: