‘CFF PABIEN – CHALLENGE’ Kolegio Iris Bruyning na Bonam ta gana USD 1.200,00 US / ‘CFF PABIEN – CHALLENGE’ Kolegio Iris Bruyning in Bonam wint USD 1.200,00

‘CFF PABIEN – CHALLENGE’

Kolegio Iris Bruyning na Bonam ta gana USD 1.200,00 US

 

Willemstad, 12 novèmber 2021

Child First Foundation, ku ta selebrá su di 12 aniversario e aña aki, a anunsiá e ganadó di e 1.200,00 USD pa e CFF Pabien – Challenge riba djabièrnè ,12 di novèmber 2021 eksaktamente 12 or.

CFF, bòu di presidensía di mener Christian Peterson, su meta ta pa stimulá presensia positívo, aktívo di tatanan, di manera ku yunan por krese bira siudadanonan di mundu éksitoso. Ku esaki CFF ta kontribuí na desaroyo di hende ku ta biba un bida konsiente, produktivo, felis i signifikante. Pa realisá e meta aki, mester pasa den prosesonan ku ta kondusí na konsientisashon tokante kustumber, tradishon i forma di eskpreshon. P’esei CFF a selebrá su su propio aniversario lansando e ‘CFF Pabien-Challenge’.

Meta di e Reto – ‘Pabien’ ta pa legumai e kantika na Papiamentu ‘Salú ku Bolo’ i lag’é pertenesé na pasado. E kantika ei por bai museo. Por kanta e kantika nobo di selebrashon ‘Pabien’ ku sí, kontrali na ‘Salú ku Bolo’, ta felisitá un hende, komponé pa mener Christian Peterson, na tur selebrashon.

Partisipantenan por a publiká nan partisipashon te 9 di novèmber 2021 pa 12’or di anochi riba medionan sosial bòu di menshon di ‘CCF Pabien – Challenge’. E hurado di e reto, ku ta konsistí di representante di CFF Andayé Tecla i kuater èks promé minister, señora Maria Liberia-Peters, señora Mirna Louisa-Godett, mener Stanley Betrian i mener Eugène Rhuggenaath, a skohé e partisipashon mas yamativo i kaluroso, despues di kua presidente di e prestigioso hurado, mener Stanley Betrian a otorgá e premio na e ganadó, Kolegio Iris Bruyning na Bonam.

E partisipantenan tabata varia di individuonan, gruponan musikal i di amigu, te ku famianan i skolnan. Remarkabel tabata e kantidat di partisipashonnan internashonal. E ganadó apsoluto, Kolegio Iris Bruyning, a risibí un premio di 1.200,00 USD na okashon di e di 12 aña di eksistensia di Child First Foundation.

Teksto di e kantika nobo di felisitashon ta:

Pabien riba bo dia.

Nos t’ei pa kompartí.

Hopi aña, hopi aña, hopi aña felis!

Bo ta di fiesta, awe.

Nos t’ei, pa selebrá.

Hopi aña, hopi aña, hopi aña felis!

 

Child First Foundation ta invitá un i tur pa keda pendiente pa e videoclip di kompilashon di e CFF ‘Pabien – Challenge’ i tambe pa e siguiente reto pa selebrá su di diestres aniversario na 2022. Sin desvelá muchu informashon, por menshoná ku e siguiente reto di CFF lo ta un konkurso di skibimentu, tokante un araña mundialmente konosí i e manera ku e ta duna kontenido na su paternidat.

Riba e potrètnan:

I Momentu di otorgamentu di e premio

II  Muchanan di skol ansiosamente pendiente di e resultado

III E muchanan ta broma ku e premio

IV Palabra di gradisimentu i felisitashon dor di señor Eugène Rhuggenaath

 


 

 

‘CFF PABIEN – CHALLENGE’

Kolegio Iris Bruyning in Bonam wint USD 1.200,00

 

Willemstad, 12 november 2021

 

Child First Foundation (CFF) die dit jaar haar twaalfde jubileum viert, heeft op vrijdag 12 november 2021 om exact 12:00 uur de winnaar van de USD 1.200,00 voor de ‘CFF Pabien – Challenge’ bekend gemaakt.   

 

CFF, die onder voorzitterschap van de heer Christian Peterson staat, heeft ten doel om de positieve, actieve, aanwezigheid van vaders te stimuleren zodat kinderen tot succesvolle wereldburgers opgroeien. Hiermee draagt CFF bij aan de ontwikkeling van mensen die een indachtig, levensdoel bewust, productief, gelukkig en betekenisvol leven leiden. Omdat het behalen van deze doelstelling, het doorlopen van processen vereist, die leiden naar bewustwording over gewoontes, tradities en expressievormen, heeft CFF ter viering van haar eigen ‘verjaardag’ de CFF Pabien – Challenge gelanceerd. 

 

Het doel van de Pabien – Challenge is om het vermeende felicitatie lied in het Papiaments, ‘Salú ku Bolo’, volstrekt te overschaduwen en tot het verleden te laten behoren. Dat liedje mag het museum in. Het nieuwe, toekomstbestendige felicitatielied ‘Pabien’, waarmee er in tegenstelling tot ‘Salú ku Bolo’, wél iemand gefeliciteerd wordt, is door de heer Christian A. Peterson, gecomponeerd en kan gezongen worden bij iedere viering. 

 

Deelnemers konden hun inzending tot 9 november 2021 om 12:00 ’s nachts, publiceren op social media onder vermelding van CFF Pabien – Challenge. De jury van de challenge, bestaande uit CFF-vertegenwoordiger Andayé Tecla en vier lokale premiers, Mw. Maria Liberia-Peters, Mw. Mirna Louisa-Godett, de heer Stanley Betrian en de heer Eugène Rhuggenaath, heeft de meest aangrijpende en hartverwarmende (en/of -verscheurende) inzending gekozen waarna de voorzitter van de prestigieuze jury, de heer Stanley Betrian de prijs aan de winnaar, Kolegio Iris Bruyning in Bonam, heeft uitgereikt. 

 

De inzendingen varieerden van opnames door individuen, muzikale -en vriendengroepen, tot gezinnen en scholen. Opvallend was het aantal internationale inzendingen. De ultieme winnaar, Kolegio Iris Bruyning, kreeg ter ere van het twaalfjarig bestaan van Child First Foundation, een prijs van USD 1,200.00 mee. 

 

De tekst van het nieuwe felicitatielied luidt als volgt: 

 

“Pabien, riba bo dia.

Nos t’ei, pa kompartí.

Hopi aña, hopi aña, hopi aña felis!

 

Bo ta di fiesta, awe.

Nos t’ei, pa selebrá.

Hopi aña, hopi aña, hopi aña felis!”

 

Child First Foundation nodigt een ieder uit om de video compilatie van alle deelnemende inzendingen van de Pabien Challenge én de volgende challenge, ter viering van haar dertiende jubileum in 2022, goed in de gaten te houden. Zonder al te veel vrij te geven kan er nu al verteld worden dat de volgende CFF – Challenge een schrijfwedstrijd wordt over een wereldberoemde spin en de invulling van zijn vaderschap.

 

Op de foto’s: 

 

I   Moment van prijsuitreiking

II  Schoolkinderen in spanning voor de uitslag

III Kinderen pronken met de prijs

IV Dankwoord en felicitatie door de heer Eugène Rhuggenaath

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: