A haña kurpa sin bida di dama pèrdí

 


_________________________________________________________________________

Notisia di polis di djárason 8 di desèmber te ku djabièrnè 10 di desèmber 2021

 

A haña kurpa sin bida di dama pèrdí

Riba djaweps 9 di desèmber sentral di polis a risibí notifikashon ku a haña un kurpa sin bida den un kunuku den Bolivia. A resultá di ta trata di e dama Benjamina Neuman, e dama ku tabata pèrdí for di 28 di novèmber di e aña aki. Investigashon den e kaso ta andando.

 

Ainda hopi prosèsferbal durante di kòntròl di tráfiko

Den e dianan tras di lomba a tene vários kòntròl na diferente sitio. 

 

Durante di un kòntròl na Kaminda Turístiko shofùr di un outo a haña prosèsferbal pa manehá sin reibeweis i ni seguro. A hiba e outo warda tambe te ora ku por mustra un reibeweis i prueba di seguro bálido.

 

Na un otro sitio a konfiská un bròmer komo ku e no tabata sigurá. E shofùr a haña un prosèsferbal komo ku e no a duna oido na òrdu di polis i pa manehá sin reibeweis i seguro. Despues di a dun’e un señal óptiko, e shofùr a sigui kore bai kas tòg. E patruya a siguié. A resultá ku e bròmer no tabatin plachi di number tampoko.

 

Na momentu ku durante di un kòntròl un shofùr di un skuter no por a mustra reibeweis ni seguro bálido, a hiba e skuter warda di polis. A yega di atendé ku e shofùr vários biaha kaba tokante manehá sin reibeweis i sin papelnan di seguro bálido. E shofùr a haña un prosèsferbal pa esaki. Despues di kòntròl mas aleu di e number di chasis a resultá ku esaki no tabata kuadra ku esunnan riba e prueba di seguro ku a duna. A konfiská e skuter pa investigashon mas aleu.

 

Durante kòntròl di un outo, banda di a duna prosèsferbal pa manehá sin reibeweis bálido i plachi di number, a topa i konfiská un kantidat chikitu di mariwana.

 

Mas aleu a duna vários prosèsferbal pa manehá sin plachi di number bálido, sin hèlm i sin faha di seguridat bisti.  

 

Kuerpo Polisial Hulanda Karibense ke rekordá ku manehá bou di influensia ta prohibí. Nos ta deseá un i tur un bon i seif wikènt.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van woensdag 8 december tot en met vrijdag 10 december 2021

 

Levenloos lichaam van vermiste dame aangetroffen

Op donderdag 9 december kreeg de politiecentrale melding dat er een levenloos lichaam was aangetroffen bij een kunuku in Bolivia. Het bleek te gaan om de dame Benjamina Neuman. De vrouw is sinds 28 november vermist. Het onderzoek in de zaak loopt.

 

Nog veel processen-verbaal tijdens controles

Afgelopen dagen werden op verschillende locaties verkeerscontroles uitgevoerd. 

Bij een controle op de Kaminda Turistiko, kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en verzekering. Ook werd de auto naar het politiebureau gebracht ter bewaring totdat een geldig rijbewijs en verzekeringsbewijs getoond kon worden.

 

Op een andere locatie werd een brommer in beslag genomen omdat deze niet verzekerd is. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een vordering van de politie en voor het rijden zonder rijbewijs en verzekering. Na een optisch stopteken van de politie reed de bestuurder door naar huis. De patrouille volgde hem. Het bleek ook dat de brommer geen kentekenplaat bezat.

 

Toen na controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs en verzekering kon tonen, werd de scooter naar het politiebureau meegenomen ter bewaring. De bestuurder was al vaker aan gesproken op het rijden zonder rijbewijs en geldige verzekeringspapieren. De bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal. Bij nadere controle van het  chassisnummer bleek dit niet te kloppen met het verzekeringsbewijs dit werd gegeven. De scooter is in beslag genomen voor verder onderzoek.

 

Bij controle van een auto werd naast een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en zonder kenteken plaat ook een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen en in beslag genomen.

 

Verder werden processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder geldige kentekenplaten, zonder helm en zonder autogordel om.

 

Het Korps Politie Caribisch Nederland wil je eraan herinneren dat onder invloed rijden verboden is. Wij wensen u gezellig, maar vooral een veilig weekend toe

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

  

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: