Oesterzwammen bij LVV Bonaire

Total Care Institute
Kinderdagverblijf en Naschoolse Opvang & Activiteiten
* Gekwalificeerde groepsleidsters
* Uw baby vanaf 6 weekjes oud
* Gevarieerde educatieve activiteiten
* Maandelijkse thema’s
* Het hele jaar door geopend
Bel of stuur een whatsapp bericht naar het nummer 5123160 voor nadere informatie en inschrijving
Klik hier oom naar onze FaceBook te gaan:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054

LVV Boneiru

Oesterzwammen bij LVV Bonaire
We hebben een nieuwe stagiair, Ray van Dijk. Ray heeft een interesse in het kweken van paddenstoelen (De soort dat je in de supermarkt schappen vindt. Ray is opgegroeid op Bonaire en is naar Nederland verhuist om Biologie te studeren. Daar heeft hij zich vooral verdiept in planten en schimmels. Deze kennis wil hij nu delen met LVV Bonaire. Ray wil oesterzwammen kweken op een duurzame manier waarop het gunstig is voor Bonaire. En legt zijn bevindingen vast in een teelthandleiding. Wat maakt zijn manier van telen nou zou bijzonder?
Oesterzwammen kunnen op heel veel verschillende substraten groeien zoals stro, koffiedik of nieuwskrant. Na goed rond te kijken op Bonaire heeft Ray gezien dat karton nog niet lokaal wordt gerecycled. Deze uitdaging wil Ray dus aan gaan door oesterzwammen te kweken op karton (te recyclen). Ja, want karton is gemaakt van plantmateriaal wat een perfect substraat is voor de oesterzwammen om op te groeien. LVV Bonaire heeft een ruimte voor Ray gefaciliteerd die hij heeft omgetoverd tot een kweek ruimte. Hij is momenteel bezig met de 2de fase van zijn onderzoek, maar wilt jullie alvast een kijkje laten nemen in fase 1.

 

 

 

 

 

Total Care Institute
Guardería y Actividades después de la escuela
* Líderes de grupo calificados
* Tu bebé a partir de las 6 semanas
* Actividades educativas variadas
* Temas mensuales
* Abierto todo el año
Llame o envíe un mensaje de WhatsApp al número +59995123160 para más información e inscripción
Has click en este enlace pa visitar la pagina de FaceBook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: