KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA POLISIAL

Kustwacht Caribisch Gebied 13 opgepakte verdachten en bijna 2.900 kilo aan drugs

Total Care Institute
Kinderdagverblijf en Naschoolse Opvang & Activiteiten
* Gekwalificeerde groepsleidsters
* Uw baby vanaf 6 weekjes oud
* Gevarieerde educatieve activiteiten
* Maandelijkse thema’s
* Het hele jaar door geopend
Bel of stuur een whatsapp bericht naar het nummer 5123160 voor nadere informatie en inschrijving
Klik hier oom naar onze FaceBook te gaan:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054

 

Kustwacht Caribisch Gebied

13 opgepakte verdachten en bijna 2.900 kilo aan drugs. Dat is de laatste vangst van Zr.Ms. Groningen, dat momenteel voor de Kustwacht Caribisch gebied vaart. De grote partij drugs werd tijdens 2 onderscheppingen op één dag door het stationsschip verricht. Het totaal aan in beslaggenomen contrabande door de Kustwacht Caribisch Gebied komt daarmee op bijna 8.500 kilo.
Dit keer speelde de eerste vangst zich af in de vroege ochtend van 10 augustus jl. De Groningen kwam in actie op aanwijzing van het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht Caribisch Gebied. Met de snelle onderscheppingsboten (FRISC’s) werd vervolgens een verdacht vaartuig gestopt. De 5 verdachten bleken hun illegale waar overboord te hebben gegooid, maar die kon uit het water worden gevist. Het betrof bijna 550 kilo drugs, waarvan 100 kilo marihuana en 450 kilo cocaïne. De verdachten zijn aan boord van de Groningen gebracht.
De eerste vangst was nog niet afgewikkeld, of de Groningen kreeg weer een melding van het MOC van de Kustwacht dat er twee andere verdachte boten in de buurt voeren. De twee verdachte go-fasts werden door de Groningen gespot. Die lagen op dat moment naast elkaar voor een tankstop, een go-fast bleek volgeladen met tonnen gevuld met brandstof. Toen de verdachten doorkregen dat de Groningen op hen af kwam, dumpten zij hun waar in één van de boten en gingen er in de andere vandoor. Opnieuw zetten de FRISC’s de achtervolging in, terwijl de bemanning van de Groningen zich over de gedumpte waar ontfermde. Omdat de verdachten niet reageerden op stoptekens en waarschuwingsschoten, zag de bemanning van de FRISC’s zich genoodzaakt de buitenboordmotor van de go-fast uit te schakelen.
In totaal zijn 13 verdachten naar de Groningen overgebracht. Zij zijn met de 2.300 kilo cocaïne en de 550 kilo drugs van de eerste case overgedragen aan het Korps Politie Caribisch Gebied op Bonaire welke de zaken in onderzoek hebben. De drugs is inmiddels vernietigd.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: