Start Algemene Financiële Beschouwingen 2022

Start Algemene Financiële Beschouwingen 2022

De Tweede Kamer begint op woensdag 5 oktober om 10.15 uur aan het debat over de rijksbegroting, de Algemene Financiële Beschouwingen. U kunt dit debat volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.

 

Tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen (AFB) debatteren de financieel specialisten van de Kamerfracties met de minister en de staatssecretaris van Financiën over de rijksbegroting die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. Ze doen dit altijd in de week na het debat van de fractievoorzitters met de premier, de Algemene Politieke Beschouwingen.

Eerste termijn

Het debat begint op woensdag 5 oktober om 10.15 uur met de inbreng van de Kamerleden in eerste termijn. Op donderdag 6 oktober volgt het antwoord van de bewindspersonen plus een tweede ronde Kamerleden en opnieuw de bewindspersonen.

Begrotingscyclus

Na de Algemene Financiële Beschouwingen volgt de behandeling van de afzonderlijke begrotingen van de departementen. Deze moeten voor 1 januari 2023 afgerond zijn, omdat vanaf dat moment de begroting wordt uitgevoerd. Lees meer over de begrotingscyclus van de Tweede Kamer.

Live volgen

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: