KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA POLISIAL

Flitspaal Statenweg Rotterdam gaat aan

Wie te hard op de kruising Statenweg / Statensingel in Rotterdam, krijgt binnenkort een boete. Vanaf woensdag 15 november gaat de nieuwe flitspaal aan. De gemeente Rotterdam, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid verbetert.

De flitser handhaaft op het overtreden van de maximumsnelheid. De paal komt te staan op de kruising van de Statenweg (S113) en de Statensingel, voor de oversteekplaats.
De flitser is nodig omdat er vaak te hard wordt gereden op de drukke Statenweg. Dat is een groot risico voor de verkeersveiligheid en leidt tot gevaarlijke situaties en ongevallen. Bij de kruising met de Statensingel voegt het verkeer vanaf de parallelbaan in, en steken kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers en fietsers over.

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De flitspalen zijn recent geplaatst. In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Vanaf 14 november krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: