VERVROEGDE HEREVALUATIE PEER 2 REVIEW OESO — Reevaluashon dor di Peer 2 Review di OECD adelantá

ministerio-di-finansa-1

VERVROEGDE HEREVALUATIE PEER 2 REVIEW OESO

Willemstad- In het licht van de Partially Compliant kwalificatie bij de Peer 2 Review van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de overtuiging dat deze kwalificatie geen recht doet aan de Curaçaose jurisdictie, was het traject ingezet om een vervroegde herevaluatie van deze kwalificatie te verkrijgen.
In dit traject is aan het Secretariaat van de OESO informatie verschaft waaruit duidelijk naar voren is gekomen dat een Largely Compliant kwalificatie het meest passende is voor Curaçao. Afgelopen week hebben in Parijs de Peer Review Group landen, na een presentatie door Curaçao, ingestemd met de vervroegde herevaluatie van Curaçao.
Met name het wetsontwerp regelende de opschoning van de bestanden bij de Kamer van Koophandel, dat reeds bij de Staten ligt, is van groot belang voor het verkrijgen van deze Largely Compliant kwalificatie, met name omdat de herevaluatie reeds dit jaar van start gaat. Het is in dit kader van groot belang dat de Staten deze wetgeving zo snel als mogelijk in behandeling neemt.
Het behalen van de Largely Compliant kwalificatie is van groot belang om van zwarte lijsten van andere landen af te komen en tevens om niet langer op zwarte lijsten geplaatst te worden.

******************

Reevaluashon dor di Peer 2 Review di OECD adelantá

Willemstad- Mirando e kalifikashon di ta kumpli parsialmente (Partially Compliant) den kuadro di Peer 2 Review di Organisashon pa Koperashon i Desaroyo Ekonómiko (OECD na inglés) i e konvikshon ku e kalifikashon aki no ta refleha e hurisdikshon di Kòrsou, a inisia e trayekto pa adelantá e reevaluashon pa haña un kalifikashon nobo.
Den kuadro di e trayekto di informashon na e Sekretariado di OECD a substansiá ku e kalifikashon di kumplimentu den gran parti (Largely Compliant) ta kuadra mas ku Kòrsou. Siman pasá, despues di un presentashon dor di Kòrsou na Paris, e Grupo di Paisnan di Peer 2 Review a bai di akuerdo pa adelantá e reevaluashon di Kòrsou.
Partikularmente e projekto di lei ku tin na Parlamentu ku ta rigi aktualisashon di e banko di informashon di Kámara di Komersio ta di gran importansha pa logra obtené e kalifikashon ku nos ta kumpli den gran parti. Esaki debí ku lo kuminsá ku e reevaluashon e aña aki mes. Ta p’esei ta importante pa Parlamentu trata e lei aki mas pronto posibel.
E kalifikashon di Largely Compliant ta di sumo importansia afin ku nos ta wòrdu retirá di e lista pretu di otro paisnan i no keda poné mas riba lista nan pretu.

******************

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: