KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

WOESTE ZEE MET HOGE GOLVEN AAN BONAIRIAANSE KUST GECONSTATEERD

gobiernu-di-bonaire

WOESTE ZEE MET HOGE GOLVEN AAN BONAIRIAANSE KUST GECONSTATEERD

Kralendijk – Sinds vanochtend is er woeste zee met hoge golven geconstateerd aan de Bonairiaanse kust. Dit zijn naweeën van de orkaan Matthew die nog steeds invloed heeft op onze omgeving.
In onder andere Belnem en Punt Vierkant is de zee is zo woest dat het water zeer gevaarlijk is en zelfs het land bereikt. Momenteel worden er stappen genomen door het Openbaar Lichaam Bonaire en de brandweer om de situatie te verlichten om zodoende de schade aan de kustwoningen te beperken.
Er word ook getracht de inwoners van de woningen met een hoog risico op te sporen om escalatie te voorkomen. Er word geadviseerd om niet dichtbij de kust te komen.

De huidige situatie zal voortduren tot morgen en kan gedurende vandaag verergeren. Booteigenaren word verzocht om de noodzakelijke maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Vissers worden aangeraden om vandaag de zee niet op te gaan. Datzelfde geld voor alle beoefenaars van watersporten zoals duikers, snorkelaars, kite- en windsurfers. De wegen aan de kust worden gesloten. Alle automobilisten wordt gevraagd hier rekening mee te houden.

In geval van nood kan het noodnummer 911 gebeld worden. Mocht er medewerking nodig zijn, voor bijvoorbeeld zandzakken, kan er gebeld worden naar +599 717 8673.

Het rampenteam zal deze situatie verder in de gaten houden en het Openbaar Lichaam Bonaire zal de benodigde voorzorgsmaatregelen nemen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: