Stemmen vanuit het buitenland

Stemmen vanuit het buitenland
Woensdag 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Om vanuit het buitenland te kunnen stemmen voor deze verkiezing moet u zich eerst registreren. Dat kan tot en met 1 februari 2017. Op deze website vindt u informatie over de registratie en over het stemmen vanuit het buitenland.
Wie mag stemmen vanuit het buitenland?
Om vanuit het buitenland te kunnen stemmen moet u aan de volgende criteria voldoen:
De Nederlandse nationaliteit bezitten;
Op woensdag 15 maart 2017 (de dag van de stemming) 18 jaar of ouder zijn;
Niet zijn ingeschreven in een Nederlandse gemeente, Bonaire, Sint Eustatius of Saba;
Niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.
Wilt u zich registeren en woont u in Aruba, Sint Maarten of Curaçao, klik hier
Wilt u zich registeren en woont u elders in het buitenland, klik hier
Woont u in Nederland, maar verblijft u op 15 maart 2017 tijdelijk in het buitenland en wilt u stemmen, klik hier
Woont u in Bonaire, Sint Eustatius of Saba?
Registratie voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezing is niet nodig. Alle Nederlandse kiesgerechtigden in Bonaire, Sint Eustatius en Saba ontvangen een stempas en kunnen op 15 maart 2017 hun stem uitbrengen in een stemlokaal.
Bent u militair en op missie in het buitenland?
Voor medewerkers van het ministerie van Defensie die in het buitenland verblijven gelden dezelfde regels als voor andere in het buitenland verblijvende Nederlanders. U bent in de meeste gevallen ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Dat betekent dat u ofwel per brief ofwel via een (schriftelijke) volmacht kunt stemmen. Het ministerie van Defensie zorgt er voor dat u tijdig over de juiste formulieren beschikt en informeert u over de te volgen procedure.

verkiezingen_2015-940x420

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: