TRABOUNAN A KUMINSA NA MEGA PIR TULA – “GROUNDBREAKING” MEGA PIER TULA

Minister di Desaroyo Ekonómiko (MEO) di Kòrsou Sr. Eugene Rhuggenaath tabatin e honor huntu ku minister di Trafiko, Transporte i Urbanisashon (TTU) Sra. Suzanne (Suzy) Camelia-Römer di por a tira e promé skòp di santu pa e proyekto di konstrukshon di nos di dos Mega pir yamá Tula. Esaki a tuma lugá durante un asina yamá “groundbreaking”. Durante e seremonia akí, ku ta reflehá e promé dia di konstrukshon di nos Mega pir, Minister Rhuggenaath a enfatisá e importansia di traha huntu. Minister a menshoná ku e konstrukshon di e di dos Mega pir akí ta un esfuerso i trabou huntu ku BAM (e kompania di konstrukshon internashonal) ku tambe tabata tei i ku ta responsabel pa e diseño i konstrukshon di e pir. Diferente instansia ta kontribuyendo na éksito di e proyekto entre otro Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) ku ta perkurá pa e finansiamentu i tambe e diferente ministerionan. Minister Rhuggenaath a menshoná tambe ku Curaçao Ports Authority (CPA) tin hopi plan ku ta den desaroyo, no solamente pa nos aktividatnan marítimo manera krusero i yate, sino tambe den sentro di siudat. Chief Operations Officer (COO) di CPA, Sr. Albert Zwueste ta kontentu ku despues di tur e preparashonnan, e trabounan na e sitio a kuminsá. Sr. Zwueste a duna splikashon di e motibu pa bini ku un di dos Mega pir. “ A traha e promé pir masoménos binti aña pasá i tin un nesesidat pa ekspandé pasobra nos a yega na nos kapasidat máksimo di barku di turista ku nos por risibí durante di temporada altu di turismo. Bo ta mira tambe den e añanan ku ta tras di lomba ku nos turistanan krusero a subi di 400.000 bai 600.000. CPA ke krese bai un mion di pasahero. E úniko manera ku nos por hasi esei ta pa ekspandé nos kapasidat. E otro motibu ta ku e barkunan ta birando mas grandi. No tur por drenta haf mas. Ya kaba ta papia di barkunan di 400 meter.
Komunikado
Building towards the Future
2
Pues si nos no ke pèrdè e merkado di turistanan krusero, nos mester invertí pa nos por sigui trèk e turistanan ku ta trese hopi entrada pa nos pais”, asina Sr. Zwueste a sigui bisa. E Megapir mester ta kla den Novèmber di e aña aki i e barkunan ta kla pará pa nan bin mara na e pir. Alabes Sr. Zwueste a diskulpá pa e echo ku e direktor di CPA, Sr. Humberto de Castro no por tabat’ei presente pa motibu ku e ta na un reunion na Miami ku FCCA (Florida Caribbean Cruise Associaton).
Superior Producer
Durante di e preparashonnan pa diseñá i konstruí e di dos mega pir a hasi diferente estudio i análisis entre otro un ‘bodem onderzoek’ (investigashon di profundidat di laman), geo technical survey, dynamic mooring analysis, wave slamming analysis, extreme wave conditions (kondishonnan di ola i laman), benthic survey (koraal onderzoek), milieu effect rapportage, mooring simulations (training di havenmeester i loodsen).
Un di e promé estudio ku Curaçao Ports Authority a laga hasi ta e enkuesta di profundidat: esaki ta enserá ku a scan henter e fondo di laman ku ekiponan pa determiná e tipografia. E resultado di e studio ta ilustrá riba e portrèt athunto.
E sitio pa sambuya, ku yama Superior Producer ta klaramente visibel riba e portrèt. Superior Producer ta lokalisá na un profundidat mas hundu ku e pir lo wòrdu konstruí. Pa e motibu aki CPA ta optimista ku e área akí no ta ser afektá.
CPA huntu ku BAM lo hasi tur esfuerso pa Superior Producer keda un atrakshon pa sambuyadó den futuro.

==================

De Minister van Economische Ontwikkeling (MEO) van Curaçao, de heer Eugene Rhuggenaath had de eer om, tezamen met de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) mevrouw Suzanne (Suzy) Camelia-Römer, de eerste schep met zand te plaatsen voor de fase van constructie van de tweede Mega pier, welke de naam Tula zal dragen. Dit vond plaats tijdens de zogeheten “groundbreaking” ceremonie, die de eerste dag van constructie symboliseert. Gedurende de ceremonie benadrukte Minister Rhuggenaath het belang van samenwerken. Minister Rhuggenaath gaf aan dat de constructie van de Tula Pier een gezamenlijke inspanning en arbeid inhoud met BAM (een internationaal constructiebedrijf). BAM, die tevens vertegenwoordigd was gedurende de plechtige bijeenkomst, heeft de Tula pier ontworpen en is belast met de feitelijke bouw van de pier. Verschillende instanties leveren hun bijdrage aan de totstandkoming van dit project, waaronder het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC), die zorgdraagt voor de financiering, en tevens verschillende bij dit project betrokken ministeries van de overheid. De Minister heeft verder aangegeven dat Curaçao Ports Authority (CPA) veel plannen in ontwikkeling heeft, niet enkel gericht op de ontwikkeling van maritieme activiteiten, zoals de cruise- en yachtingindustrie, maar tevens gericht op de ontwikkeling van het centrum van onze stad. De Chief Operations Officer (COO) van CPA, de heer Albert Zwueste, is zeer tevreden dat, gelet op de vele voorbereidingen die zijn getroffen, een aanvang kan worden gemaakt met de werkzaamheden ter locatie. De heer Zwueste legt uit waarom een tweede mega pier nodig is voor Curaçao. “De eerste pier is ongeveer twintig jaar geleden gebouwd en er bestaat een behoefte aan uitbreiding omdat we onze maximale capaciteit hebben bereikt van cruiseschepen die Curaçao kunnen bezoeken gedurende het hoog seizoen.
Persbericht
Building towards the Future
Je ziet tevens in de afgelopen jaren een toename van cruisetoeristen van 400.000 naar 600.000. CPA streeft ernaar dat dit aantal (minimaal) 1 miljoen wordt. De enige wijze om dit te bereiken is door het bouwen van een tweede pier”, aldus de heer Zwueste. Een andere reden waarom een tweede mega pier nodig is omdat schepen eenvoudigweg steeds groter worden, waarbij we het hebben over schepen van 400 meter. Deze grotere schepen kunnen de haven niet langer binnen. “Als we dus de aansluiting met de toeristenmarkt niet willen verliezen, moeten we investeren om toeristen aan te blijven trekken, die een belangrijke bron van inkomsten zijn voor ons land”, geeft de heer Zwueste aan. De Mega pier moet zijn afgerond in de maand november van dit jaar en de schepen staan reeds klaar om aan te kunnen leggen aan de nieuwe pier. De heer Zwueste verontschuldigde zich verder voor de afwezigheid van de directeur/CEO van CPA, de heer Humberto de Castro, die niet aanwezig kon zijn bij de ceremonie vanwege het bijwonen van een vergadering in Miami met de FCCA (Florida Caribbean Cruise Association).
Superior Producer
Gedurende de voorbereidingen om de tweede mega pier te ontwerpen en te bouwen, zijn er veel studies en analyses verricht, waaronder een bodem onderzoek, een geo -echnische survey, een dynamic mooring analysis, een wave slamming analysis, een extreme golf- en zee condities test, een benthic survey (koraal onderzoek), een milieu effect rapportage en een aanmeersimulatie (training van de havenmeester en loodsen).
Eén van de eerste studies die Curaçao Ports Authority heeft laten doen, is het bodem onderzoek. Dit houdt in dat de hele bodem van de zee gescanned is met apparatuur om de topografie te bepalen. Het resultaat van deze studie is op bijgevoegde foto zichtbaar.
De duikplek, genaamd “Superior Producer”, is duidelijk zichtbaar op deze foto. Superior Producer bevindt zich veel dieper dan waar de pier wordt gebouwd, reden waarom CPA optimistisch is dat dit gebied niet zal worden aangetast. CPA zal samen met BAM de krachten bundelen zodat Superior Producer een duikattractie zal blijven voor de toekomst.
kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022017

kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022017

kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022018

kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022019

kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022020

kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022021

kiko-ta-pasando-mega-pier-tula-201722022022

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: